Tuesday, October 9, 2012

Joint Health Tablet : membantu memberi keselesaan masalah sakit sendi (testimoni)

Minggu lepas saya pulang ke Kelantan atas urusan kerja. Singgah 1 malam bermalam bersama mama. Nampak mama makin sihat, lebih cergas dan yang utama sudah tidak mengeluh sakit lutut lagi. Alhamdulillah.

Syukur sangat bila dapat feedback positif dari orang yang kita sayang. Tak sia sia hadiahkan Omega Guard dan Advance Joint Health untuk mama. Apalah sangat stakat belanja sedikit setiap bulan untuk keselesaan orang yang kita sayang kan..?

Sebelum ni, mama kerap mengadu sakit lutut dan menjadikan beliau sukar untuk rukuk dan bersujud. Mama juga mengadu belakang lutunya seperti bengkak dan sakit bila ditekan. Dari bacaan saya, antara ciri-ciri seseorang mengalami masalah sendi adalah seperti berikut :
 • Ketegangan pada otot berhampiran sendi
 • Lenguh-lenguh
 • Bengkak di kawasan berdekatan sendi
 • Rasa sakit bila menggerakkan sendi
 • Sendi berkeriut atau ada bunyi 'klik' bila sendi digerakkan


Masalah pada sendi adalah sebahagian daripada efek proses penuaan.
 • Kepadatan tulang akan berkurangan kerana kehilangan kalsium dan lain lain mineral.
 • Terdapat gel antara setiap tulang belakang (vertebra) yang bertindak sebagai kusyen. Kehilangan atau kenipisan bendalir antara vertebra akan  mengakibatkan ruang antara tulang lebih mampat dan sukar untuk digerakkan.
 • Sendi-sendi akan lebih keras dan kurang fleksibel kerana kekurangan bendalir antara tulang. Tulang rawan akan mula bergesel antara satu sama lain dan ini akan menyebabkan kesakitan.

Kaedah yang biasa digunakan untuk merawat masalah sendi biasanya adalah melalui suntikan atau pembedahan yang mana akan melibatkan kos yang mahal.Advance Joint Health dari Shaklee mampu membantu. Kandungan yang terdapat di dalam setiap tablet sememangnya dirumus khas bagi mengatasi masalah sendi. Digunakan secara tradisional dalam perubatan Ayurvedic sejak lebih 5000 tahun dahulu untuk merawat osteoarthritis dan rheumatoid arthritis.
 • Ekstrak Boswellia : Menyokong keselesaan sendi
 • Ekstrak Jagung : Meningkatkan kesan kusyen
 • Vitamin C, Zink, Tembaga dan Mangan : Memelihara tisu penyambung yang sihat


Kajian membuktikan bahawa Ekstrak Boswellia yang terkandung dalam AJT mampu memberi kesan positif dalam masa 5 hari pengambilan.


Sememangya Advance Joint Health terbukti berkesan hasil dari feedback positif dari ahli keluarga sendiri. Produk ini sangat sangat dicadangkan kepada mereka yang mengalami masalah ketidakselesaan sendi. Thumbs up !!

ps: sedang berusaha untuk memujuk nenek mencuba AJT. Doakan kejayaan kesihatan nenek saya ye. (peace! v)

Untuk mendapatkan PROPOSAL PRODUK Shaklee bersesuaian bajet anda, boleh hubungi saya melalui: email foxnike@gmail.com SMS ke 012-3252171 Facebook id : Marsyithah Khidzir

No comments:

Post a Comment