Monday, February 9, 2015

Anda pengguna tegar Shaklee ? Kenapa perlu jadi ahli ?


JIka anda seorang PENGGUNA TEGAR produk Shaklee, anda dinasihatkan untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk berpeluang mendapatkan faedah-faedah keahlian anda.

1. BAGAIMANA UNTUK MENDAFTAR ?
Hanya memerlukan bayaran RM 75 untuk Semenanjung dan RM85 untuk Sabah dan Sarawak untuk memulakan urusan pendaftaran. Selesai pendaftaran, anda akan menerima Starterkit daripada Shaklee yang dihantar terus melalui syarikat caurier.
Atau... jika anda membuat pembelian melebihi 200uv point atau nilai belian mebelihi RM660, anda layak mendapatkan keahlian secara PERCUMA

2. ADAKAH SAYA PERLU RENEW KEAHLIAN SETIAP TAHUN ?
Tidak perlu, kerana yuran keahlian adalah untuk seumur hidup dan juga boleh dikongsi 1 keahlian dengan Suami atau Isteri.

3. APAKAH 3C BONUS ?
CASH BONUS : Anda perlu mengumpul uv point atas setiap belian produk (minimum 150 uv) bagi melayakkan anda menerima bonus bulan.
CAR BONUS : Anda layak menerima Car Bonus atas setiap belian produk dan juga memenuhi kriteria yang telah ditetapkan oleh pihak Shaklee.
CONVENTION : Anda layak menerima tawaran melancong atau Umrah hasil pengumpulan point dan memenuhi kriteria yang telah ditetapkan oleh Shaklee.

4. ADAKAH SAYA MEMERLUKAN MODAL YANG BANYAK UNTUK MEMULAKAN BUSINESS SHAKLEE ?
Bagi permulaan, anda tidak perlu melabur modal yang banyak untuk memulakan business Shaklee. Apa yang digalakkan adalah, apabila anda menerima tempahan dari pelanggan dan pelanggan telah selesai pembayaran kepada anda, anda hanya perlu membuat belian terus dengan Shaklee sama ada di cawangan (branch) berdekatan atau melalui website online Shaklee.
Produk yang di order secara online akan dihantar terus kepada pelanggan anda oleh syarikat penghantar yang dilantik oleh Shaklee (Gdex atau Citylink).
Pada masa yang sama, tiada paksaan untuk anda melabur untuk menyimpan sedikit stok produk. Terpulang kepada anda.

5. ADAKAH PERLU SAYA MEMBUAT BELIAN BULANAN ATAU KEKALKAN UV POINT SETIAP BULAN ?
Tidak perlu. Melainkan anda serius business sahaja. Ada nilai uv point tertentu yang perlu anda capai untuk kekal sebagai leader.
Tetapi jika anda ahli biasa yang hanya untuk kegunaan sendiri, tiada keperluan untuk anda kekalkan UV point.
Satu kelebihan apabila anda menjadi ahli ialah, setiap belian anda akan menyumbang uv point. Jika belian anda melebihi 150uv contohnya 300 uv bersamaan dengan belian RM930, anda layak menerima bonus sebanyak 8%. Banyak bezanya jika dibandingkan dengan 150uv yang hanya 5% bonus.
Jadi tak salah jika anda sebagai ahli biasa ingin mengumpul uv point. Boleh ambil order dari saudara mara atau rakan-rakan. Segala belian akan menyumbang kepada uv point anda dan mungkin melayakkan anda menerima bonus tunai. Di sinilah untungnya apabila menjadi ahli. Dari pada anda menyumbang sahaja kepada SID anda, baiklah anda terus jadi ahli. Boleh jimat harga ahli tanpa mark up orang tengah dan juga peluang menerima bonus tunai.

6. JIKA SAYA BERMINAT UNTUK MENDAPATKAN BONUS, BERAPAKAH BONUS YANG BOLEH SAYA PEROLEHI ?
Untuk melayakkan anda menerima bonus, minimum belian setiap bulan adalah sekitar RM450 bersamaan 150uv point. Ini melayakkan anda menerima bonus sebanyak 5%.
Bonus adalah bergantung pada belian/jualan anda. Shaklee memberikan bonus kepada mereka yang layak bermula dari 5% sehingga 21% bergantung kepada peringkat pencapaian anda.
PURATA PENDAPATAN TAHUNAN
  • Supervisor :  RM20,000 ke atas
  • Senior Supervisor : RM36,000 ke atas
  • Coordinator : RM80,000 ke atas
  • Senior Coordinator : RM150,000 ke atas
  • Key Coordinator : RM250,000 ke atas
  • Senior Key Coordinator : RM350,000 ke atas
  • Master Coordinator : RM600,000 ke atas

7. PERLU KE SAYA CARI DOWNLINE ?
Business Shaklee adalah berdasarkan keuntungan ke atas jualan produk, bukan untung atas penajaan. Jika jualan anda tinggi, maka tinggilah bonus yang anda perolehi. Sistem Shaklee bukanlah system skim pyramid yang hanya bergantung pada penajaan ahli. Sistem Shaklee adalah patuh syariah.
Namun, jika anda benar-benar serius untuk mengembangkan rangkaian perniagaan anda, anda memerlukan downline yang menjalankan business Shaklee di bawah bimbingan anda untuk sama-sama BERJAYA sehingga ke PUNCAK.
Jika anda ahli untuk kegunaan sendiri, tidak perlu.

8. BAGAIMANA UNTUK MEMULAKAN BUSINESS SHAKLEE ?
Jika anda benar-benar serius, tiada masalah. Kami akan membantu anda. Bimbingan dan tips akan dikongsikan kepada anda melalui Secret Group kami. Ilmu produk, tips perniagaan dan juga motivasi akan dikongsikan melalui Secret Group. Latihan secara online dan juga offline di lokasi tertentu akan diberikan mengikut jadual yang telah ditetapkan di bawah rangkaian kumpulan kami.

9. DI MANA SAYA BOLEH DAPATKAN PRODUK SHAKLEE ?
Produk Shaklee boleh didapati di cawangan (branch) berdekatan dengan anda. Anda hanya perlu walk in dan buatkan pesanan produk di kaunter menggunakan nombor keahlian yang anda miliki. Atau jika anda suka, anda boleh sahaja log in ke website Shaklee untuk membuat online order dan produk akan akan dihantar terus kepada anda melalui Gdex atau CityLink oleh pihak Shaklee.

10. APAKAH MAKLUMAT YANG DIPERLUKAN UNTUK SAYA MENDAFTAR ?
Setelah pembayaran RM75 atau RM85 dibuat ke akaun saya, anda hanya perlu memberikan maklumat peribadi seperti nama penuh, no kp, alamat, email, dan juga nombor akaun bank kepada saya. Urusan pendaftaran akan diuruskan oleh saya dan in sya Allah akan selesai dlm kurang 12 jam.
Selesai proses pendaftaran, anda akan menerima starterkit dari Shaklee melaui penghantaran Gdex atau Citylink.

HUBUNGI SAYA UNTUK SEBARANG PERTANYAAN:


Fb : Marsyithah Khidzir
Email : foxnike@gmail.com
SMS/WhatsApp/Telegram : 012-3252171

No comments:

Post a Comment