Thursday, November 15, 2012

Alhamdulillah, Tasneem makin berselera

Assalamualaikum,
Hari ini saya rasa sangat happy. Baru tadi sempat snap gambar anak sulung, Tasneem tertidur dalam kereta. Ambil gambar pandangan sisi. Nampak pipi dan dagu sudah berisi.Tak lekang lekang senyum saya sepanjang perjalanan dalam kereta hari ini. Ibu mana tak happy dapat tengok anak kesayangan sihat, ceria dan aktif kan?

Sebelum ini saya sangat risau bila bercakap soal makan si kakak ni. Makan hanya nasi putih dan kuah air sup sahaja. Kalau tambah lain sure terus tak mau makan. Lepas tu, makan pun tak sampai separuh. Boleh kata hanya makan paling banyak pun 5 suap saja. Teacher kat sekolah pun mengalah tak mampu pujuk si kakak ni habiskan makanan di tadika.

Pernah juga semasa saya dalam pantang di kampung beberapa bulan lepas, Tasneem langsung tak lalu makan sebab rindukan babahnya di putrajaya. Sayu melihat tubuh kecilnya yang kurus sehingga menampakkan tulang belakang.

Apabila saya diperkenalkan dengan Shaklee, saya berserah sahaja mencuba beberapa produk untuk Tasneem dengan harapan dapat menaikkan selera kakak. Saya tak kisah berapa pun harganya, asalkan anak saya lebih sihat dan ceria. Saya pejamkan mata saja.

Untuk permulaan saya mencuba Mealshake. Tetapi kakak tak berapa nak minum susunya. Kemudian saya mencuba pula mencampurkan setengah scoop esp ke dalam susu botol kakak selang 2 hari sekali. Alhamdulillah, kakak minum juga walau separuh. Selanh sebulan selrpas itu, kakak dah mampu habiskan sebotol susu+esp.

Kemudian saya cuba pula berikan Chewable Vitalea dan Chewable Vita C. Seronok tidak terkata apabila semunya dikunyah dengan senang oleh kakak.

Selepas itu saya cuba pula berikan Omega Guard kepada kakak. Dengan senang hati dikunyah begitu sahaja tanpa minum air pun. Lagi pula diminta tambah sebab tak cukup 1 biji katanya. Amboi, sejak itu saya sudah mula menyorok botol Omega Guard dari pandangan kakak. Risau pulak dia overdosed.

Hasil dari kesemua supplements Shaklee yang diberi kepada kakak, kini badannya semakin berisi, selera makan semakin bertambah, dan kakak semakin aktif hari demi hari. Selsema juga sudah lama tak hinggap. Alhamdulillah, antibodi badan semakin kuat. Syukur. .

Kepada ibu bapa diluar sana yang menghadapi masalah dengan pemakanan anak anak, saya sangat sarankan supplements seperti yang telah saya berikan kepada anak perempuan saya, Tasneem.

MealShake/ESP+chewable Vitalea+Chewable Vita C+ Omega Guard.

Jangan segan segan untuk hubungi saya jika ada sebarang pertanyaan. Email saja kepada foxnike@gmail.com.

Sekian, wassalamUntuk mendapatkan PROPOSAL PRODUK Shaklee bersesuaian bajet anda, boleh hubungi saya melalui: email foxnike@gmail.com SMS/WhatsApp ke 012-6030800 / 0123252171 Facebook id : Marsyithah Khidzir

No comments:

Post a Comment