Tuesday, May 2, 2017

Sustained Release Vita C 500mg

PERBEZAAN SHAKLEE
Setiap tablet Vitamin C mengandungi 7.5 hidangan buah limau termasuk kulitnya. Ia membebaskan 1.5 vitamin C buah dalam tubuh kita untuk setiap 1 jam selama 5 jam berturut turut.

Manfaat Utama Vitamin C:

Membentuk Kolagen : Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu ia mampu mengurangkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.

Memperbaiki Simptom Pendarahan : Kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam di kulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

Peningkatan Sistem Imun : Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zaf besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun,  mempertingkatkan pertahanan dari alergi ( hidung dan kulit, asthma). Juga mempercepatkan waktu pemulihan dan mengurangkan simptom flu dan selsema.

Memerangi Kanser : Ia adalah satu satunya antioksida yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel sel kanser dan membuang kimi merbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapusjan radikal bebas sebelum ia menyerang sel sel kita.

Mencantikkan Kulit : Ambil Vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah,lambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadua jeragat.

Memperbaiki Insomnia : Ia memperbaiki insomnia, stress, masalah berkaitan mental seperti keresahan.

Mengekalkan Kolesterol Sihat : Ianya mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalang pebdarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.

Marsyithah
WhatsApp : 012 325 2171
#HayneemLegacy
#ShakleePutrajaya

No comments:

Post a Comment