Monday, February 29, 2016

Set Ibu Hamil dan Ibu Berpantang

Apakah kelebihan yang terdapat pada Set Kehamilan, Set Berpantang & Set Menyusu Shaklee?

√ B COMPLEX - Kandungan asid folik di dalam B Complex melindungi bayi dari kecacatan saraf tunjang. Asid folik juga menghalang ibu dari risiko kanser dan strok.. Jumlah asid folic yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural.

√ VITA-LEA - mengandungi zat besi yang tinggi dan membantu elak masalah anemia dan kekurangan sel darah merah dan mampu mengatasi maslah Henoglobin (HB) rendah ketika hamil. Zat besi juga berperanan untuk memastikan bayi mendapat semua zat dari makanan ibu, jadi ini akan mengurangkan risiko bayi pra matang dan masalah bayi kurang berat badan

√ VITAMIN C - Vitamin C yang mencukupi akan membantu mengurangkan risiko terkena demam atau selsema, satu biji Vita-C Shaklee bersamaan 71/2 biji buah oren. Banyakkan ? Vitamin C membantu meningkatkan sistem pertahanan badan, berperanan dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat.

√ OSTEMATRIX - Kalsium adalah salah satu mineral yang penting untuk ibu mengandung. Ostematrix adalah kalsium-magnesium yang membantu sistem saraf, otot dan peredaran darah si ibu, Pengambilan OSTEMATRIX juga untuk menguatkan dan pembentukan tulang dan gigi bayi yang sihat. Pengambilannya juga boleh mengurangkan sakit pinggang , sakit belakang , kebas-kebas atau cramp..Juga mengatasi masalah sembelit ketika hamil.

√ ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP) - ESP adalah makanan berindek glisemik rendah, jadi dapat memberikan tenaga yang berpanjangan kepada ibu. Juga kandungan protein tule. ESP juga akan menghasilkan sel-sel kulit yang baru, jadi kulit ibu tampak lebih cantik dan kulit anak yang bakal lahir pun akan jadi halus, mulus dan gebu.

√ OMEGA GUARD - mengandungi DHA tinggi untuk membantu perkembangan otak bayi. Omega Guard mengandungi 1000mg asid lemak Omega 3 yang termasuk di dalamnya DHA dan EPA yang mana ia boleh menggalakkan perkembangan otak, sistem saraf dan fungsi mata bayi.

√ ZINC - Fungsi zinc complex ni sama dengan ikan haruan yang kaya dengan zink. Sebab tu ibu-ibu di sarankan makan ikan haruan selepas bersalin, btol tak? Tapi sapa sini suka makan ikan haruan, angkat tangan! Hihihihi memang tak ada, saya sendiri tak pernah makan. ..juga mengelakkan rambut gugur dengan kuantiti yang melampau

√ ALFALFA - Juga terkenal sebagai milk booster. Juga membantu melawaskan perut, dan membantu menurunkan berat badan dengan jayanya..time menyusu anak tak leh nak diet-diet ye..kalau kita makan kurang camne susu badan nak ada..jadi nie lah hebatnya Alfalfa..susu bertambah badan ibu selim melim ;)

WhatsApp 012-3252171 (marsyithah)

No comments:

Post a Comment