Monday, February 4, 2013

Omega-3 bantu tingkatkan paras Leptin untuk pengurusan berat badan


Apa itu LEPTIN ?

LEPTIN adalah antara hormon paling penting untuk badan menentukan LAPAR atau KENYANG. 

Apabila kadar hormon Leptin adalah tinggi, ia memberikan isyarat KENYANG  dan akan membuatkan kita berhenti mengambil makanan. Apabila hormon leptin rendah, rasa lapar dan mengidam kepada sesetangah makanan akan berlaku.

Your leptin LEVEL is high when you are full, low when you are hungry

 BAGAIMANA UNTUK MENINGKATKAN LEPTIN ?


 1. Penuhi 30% dari jumlah kalori pemakanan anda dengan protein. Menurut Jilian Micheals, pengarang "Master Your Metabolism", kehadiran lebih protein meningkatkan sensitiviti Leptin yang mana memberikan sensasi rasa kenyang dengan lebih cepat.
 2. Amalkan makanan yang mengandungi minyak Omega-3. Dengan kehadiran Lemak Asid Omega-3, ia meningkatkan kehadiran Leptin dengan meningkatkan lagi pemprosesan glukosa dalam badan.
 3. Tambahkan lebih Zinc dalam makanan yang mana seperti Omega-3, ia juga membantu meningkatkan kadar Leptin.
 4. Elakkan berpuasa melebihi 36 jam. Menurut Dr. John Berardi (specialized in Nutrient Biochemistry & Exercise Biology), seseorang yang berpuasa lebih 36 jam mengalami kemerosotan Leptin lebih 77% dalam badan. ----ooo.. patutla ramai komplen bila time lepas puasa makan banyak berat badan naik. Oleh itu tingkatkan pemakanan tinggi protein dan minyak Omega-3 semasa berbuka :-D
 5. Amalkan senaman yang kerap. Menurut kajian Universiti Harvad, Department of Epidemiology 2001, seseorang yang mengamalkan senaman yang konsisten mampu meningkatkan sensitiviti Leptin dalam badan.
Sumber : How to Increase Your Production of Leptin | eHow.com http://www.ehow.com/how_5657529_increase-production-leptin.html#ixzz2JzGzZ87o


SHAKLEE membantu anda meningkatkan kadar Leptin dalam badan untuk pengurusan berat badan!

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.
 • SHAKLEE ENERGIZED SOY PROTEIN (ESP) : Memberi bekalan protein dari sumber kacang soya (Non-GMO) untuk penyerapan badan yang terbaik.
 • SHAKLEE OMEGA GUARD :  Mengandungi lebih 99% minyak Omega-3 berbanding jenama lain di pasaran dan juga tinggi kandungan EPA dan DHA.
 • SHAKLEE ZINC COMPLEX : Zink Complex Shaklee merupakan faktor dalam memelihara kesihatan yang baik dan membantu dalam memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein.  Ia juga menyediakan kalsium untuk memelihara kesihatan.

Untuk mendapatkan PROPOSAL PRODUK Shaklee bersesuaian bajet anda, boleh hubungi saya melalui: email foxnike@gmail.com SMS/WhatsApp ke 012-6030800 / 0123252171 Facebook id : Marsyithah Khidzir

1 comment:

 1. hebatnya omega 3 ni.. patutlah amik rasa kurang lapar je..

  ReplyDelete