Friday, December 20, 2013

Shaklee Omega Guard Promo Price Panas-Panas baru sampai


20 Dec 2013....

Batch Kedua Omega Guard Promo Price baru sampai.


Sape nak PM cepat. Juga produk lain sedia COD sekitar Putrajaya, Cyberjaya, Bangi, UPM, Serdang. SMS/WhatsApp : 0123252171.


Shaklee Omega Guard :
♡ rendahkan paras kolesterol
♡ bantu stabilkan tekanan darah
♡ bantu rendahkan selera makan melampau
♡ membantu proses mengurangkan berat badan
♡ terbaik untuk kecerdasan otak terutama kanak-kanak dan pelajar
♡ membantu sinaps dan saraf orak berfungsi dengan baik (tingkatkan ingatan dan elak masalah nyanyuk dikalangan warga emas).
♡ bantu pemulihan pesakit strok
♡ malancarkan aliran darah ke seluruh organ, dan kulit.
♡ meningkatkan kesihatan sistem pernafasan terutama masalah paru-paru dan asthma.



Untuk mendapatkan PROPOSAL PRODUK Shaklee bersesuaian bajet anda, boleh hubungi saya melalui: email foxnike@gmail.com SMS/WhatsApp ke 0123252171 Facebook id : Marsyithah Khidzir

Sunday, December 1, 2013

KEBAIKAN OMEGA GUARD


 PROMOSI OMEGA GUARD (DISEMBER 2013)

Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

Shaklee OmegaGuardTM merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan.  Satu hidangan OmegaGuardTM menyediakan 1000mg asid lemak omega 3  termasuk DHA dan EPA.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee

  1. Omega 3 dalam Omega Guard mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon wanita terutama semasa PMS
  2. Melicinkan kulit dan lebih berseri (kulit muka kelihatan sihat kemerah merahan) 
  3. Melancarkan aliran darah dan elak salur darah tersumbat.
  4. Bantu merendahkan risiko strok
  5. Menstabilkan tekanan darah terutama mereka yang mengalami masalah tekanan darah tinggi.
  6. Mengurangkan tekanan (stress) terutama sekitar leher.
  7. Membantu kurangkan sakit kepala dan elak Migrain dari awal.
  8. Membantu rendahkan kadar kolesterol
  9. Mencegah pembekuan darah
  10. Mengawal masalah obesiti serta membantu capai beat badan ideal.
  11. Merendahkan risiko penyakit jantung
  12. Bagus diambil oleh Ibu Hamil bagi membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin.
  13. Meningkatkan sistem pertahanan tubuh terutama kanak-kanak
  14. Meningkatkan kesihatan sistem pernafasan terutama paru paru (baik untuk masalah asthma, resdung, selsema dan batuk)
  15. Membantu mengurangkan simptom aczema, psoriasis dan seumpamanya
  16. Membantu mengurangkan simptom resdung, hepatitis, SLE
  17. Menguatkan buah pinggang
  18. Membantu pertahanan badan dari kanser (paru-paru, payudara, prostat, kolon)
  19. Meningkatkan kesihatan hati
  20. Membantu pankreas berfungsi dengan lebih baik (terutama pesakit kanser)
  21. Memelihara fungsi-fungsi sendi
  22. Mencegah gaut

Siapa yang memerlukan Shaklee Omega Guard ?

  1. Warga Emas 
  2. Pesakit Jantung 
  3. Wanita yang telah melahirkan anak 
  4. Pesakit darah tinggi 
  5. Orang yang selalu lupa 
  6. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas 
  7. Pelajar 
  8. Ibu menyusu 
  9. Ibu Hamil 
  10. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus

Untuk mendapatkan PROPOSAL PRODUK Shaklee bersesuaian bajet anda, boleh hubungi saya melalui: email foxnike@gmail.com SMS/WhatsApp ke 0123252171 Facebook id : Marsyithah Khidzir

Saturday, November 30, 2013

MLM JUAL HARAPAN ?

Syukur... lega rasanya bulan November saya berjaya lahirkan Leader yang sudah mampu membimbing group kecilnya sendiri. Sudah mampu bergerak sendiri dan lebih maju. Seronoknya rasa macam anak kecil dah mula pandai berjalan!

Ramai ingat MLM Shaklee ni hanya goyang kaki saja. Kumpul seramai ahli, dan tunggu duit masuk berguling guling. Tapi tanggapan sebenarnya sangat silap.

Setiap ahli yang berdaftar diberikan pilihan sama ada ingin menjadi ahli biasa dan hanya gunakan keahlian untuk harga jimat, atau menjadi ahli untuk business.
Bagi yang serius ingin business, bimbingan, tips dan sokongan akan diberikan. Proses mendidik hati juga sangat ditekankan. Heee.. biasalah, bila disebut MLM, ramai yang mencemuh. Dari situ ramai beginner yang give up. Sudahnya malu untuk memulakan langkah permulaan dan akhirnya terkubur begitu saja.
Kerana itu, saya sangat tekankan proses mendidik hati. Katakan pada mereka MLM Shaklee hanya jual barang penjagaan kesihatan. BUKAN JUAL HARAPAN. Bagaimana boleh maju dengan hanya menjual produk kesihatan ? Dengan sharing maklumat produk dengan niat untuk memberikan kesihatan lebih baik kepada semua golongan. Dan juga lain lain tips  dan bimbingan istimewa dari group tertutup kami.

Kami tidak janjikan income puluhan ribu dalam sebulan. Tapi jika anda sabar dan cekal berusaha, sudah pasti lebih dari itu anda mampu dapat. Itulah pengalam saya, dan saya tidak segan ingin berkongsinya dengan mereka yang berminat. Yang nyata, tiada paksaan  untuk berniaga dalam Shaklee. Semuanya atas kerelaan dan kehendak diri sendiri.

Salam Ahad (1 Disember 2013)

Untuk mendapatkan PROPOSAL PRODUK Shaklee bersesuaian bajet anda, boleh hubungi saya melalui: email foxnike@gmail.com SMS/WhatsApp ke 0123252171 Facebook id : Marsyithah Khidzir

#kttShaklee #kelabBloggerJutawan #shaklee

Wednesday, November 20, 2013

Shaklee Ready Stock (1 Disember 2013)

Update Ready Stock (1 Disember 2013).
Available for COD sekitar Putrajaya dan Penghantaran ke seluruh Malaysia.
(caj Pos RM10 atau lebih mengikut berat)
  • 1 ESP 
  • 1 MealShake 
  • 2 Alfalfa 
  • 2 Lecithin
  • 1 GLA Complex 
  • 1 Vitalea 
  • 2 Vita C 
  • 1 Omega Guard 
  • 1 Coq Health 
  • 2 B Complex 
  • 2 Peppermint Ginger 

WhatsApp 012-3252171 untuk mendapatkan senarai harga. Untuk mendapatkan PROPOSAL PRODUK Shaklee bersesuaian bajet anda, boleh hubungi saya melalui: email foxnike@gmail.com SMS/WhatsApp ke 0123252171 Facebook id : Marsyithah Khidzir

Monday, November 18, 2013

Ringkasan 2 weekends

Dah 2 weekend kami agak sibuk.
Weekend pertama sibuk dengan aktiviti Graduasi Tadika Kakak. Petangnya pula kami berkunjung ke rumah AbeJu, meraikan  dia grad Phd. Alhamdulillah....
Keesokannya, tuan rumah suruh tunggu dulu sampai petang. Nak bawa semua termasuk Mama dari KB santai makan makan di Kuala Selangor, Aroma Ikan Bakar. Jauh jugak perjalanan kami. Dari Putrajaya - Sg Buloh - Kuala Selangor - Putrajaya.

Weekend kedua, kami ambil keputusan nak bawa Kakak enjoy ke Genting Highlands. Alang-alang bonus Shaklee bulan ni rezekinya lebih. Lepas tolak insurans kereta dan roadtax, masih ada baki untuk reward diri dan keluarga. Inilah masanya bawa anak-anak enjoy. Walaupun Genting je, at least anak-anak dah happy.
Tapi Genting agak bosan (bagi Ibu n Babah) memandangkan kami hanya boleh ke Indoor ThemePark sahaja. Pusing-pusing, mainan yang sama je. Nasib baik tak ramai sangat orang time tengah tengah bulan ni. Tapi penat nya tetap sama. Menginap 1 malam di First World Hotel je. Cukuplah ada katil dan keperluan membersihkan diri untuk satu malam. Tak perlu lebih-lebih.
Esoknya, on the way balik, kami singgah ke Strawberry Park. Bagi can Kakak feeling kutip buah strawberry. Si Adek sibuk nak  turun dari SSC. Nak petik sama ngan Kakak n terus makan. Haih... terpaksa keluarkan Adek dari kawasan pokok strawberry, kang tak pasal semua buah di petik makan kat situ jugak.

Minggu ni harapnya boleh duduk rumah sepuasnya... nak uruskan kain baju, kucing, cuci kereta, mop lantai segala. Rumah dah gaya cam rumah tinggal dah ni. Huihh..!!

Sunday, November 17, 2013

Promosi Buy 6 Free 1 Vivix (November 2013)



PROMOSI BUY 6 FREE 1 VIVIX! (Hanya sah sepanjang NOVEMBER 2013)



Promosi sepanjang November 2013, beli 6 Shaklee Vivix dan dapatkan...
♥ PERCUMA 1 botol (bernilai RM475 --retail price)
♥ Layak Mendapatkan kesemua 6 botol dengan harga terendah
♥ Percuma 2 botol CoQ Health (bernilai RM 248)
♥ Keahlian PERCUMA (bernilai RM 65)
♥ Layak menerima Rebate Bonus pada pertengahan Disember 2013 (bernilai RM 241)
♥ Penghantaran PERCUMA ke seluruh Malaysia

atau...

♥ Beli 1 pada harga diskaun 25-28% (tertakluk pada syarat)
♥ JIMAT LEBIH RM130++ untuk setiap kotak

Hubungi saya segera :
Fb : Marsyithah Khidzir
Email : foxnike@gmail.com
SMS/WhatsApp : 012-3252171

Untuk mendapatkan PROPOSAL PRODUK Shaklee bersesuaian bajet anda, boleh hubungi saya melalui: email foxnike@gmail.com SMS/WhatsApp ke 0123252171 Facebook id : Marsyithah Khidzir

Friday, November 15, 2013

Testimoni Vivix

Assalamualaikum... seawal subuh dah update blog hari ni.

Alhamdulillah, kita masih lagi diberikan peluang menikmati nikmat Allah. Pagi ni saya ingin berkongsi testimoni pengguna Vivix dalam membangu merawat luka pada badan akibat kencing manis.


Gambar pada testimoni ni adalah keadaan tapak kaki ayah kepada seorang rakan Shaklee saya. Maaf kerana imej yang dipaparkan mungkin agak menggelikan bagi sesetengah pihak. Tapi itulah ketentuannya. Hanya kerana kerap berjalan dan sedikit luka di kaki, akibat masalah diebetis, luka yang kecil menjadi teruk dan meninggalkan lubang pula.

Dengan niat seorang anak ingin membantu ayahnya berjalan sendiri dan mampu menguruskan diri sendiri tanpa bantuan, si anak telah menghadiahkan 1 botol Vivix dan berharap kaki ayahnya lebih baik.
Dan Alamdulillah... selepas 2 bulan ayahnya mengamalkan Vivix, kini luka lama yang dulunya berlubang sudah kembali tertutup oleh isi yang sihat. Sudah mampu berjalan dan kaki semakin kurang bengkaknya.
Walaupun penyakit kencing manis telah mengorbankan beberapa jari, namun tetap bersyukur kerana kini ianya lebih baik dan luka semakin sembuh. Bacaan guna dalam darah juga lebih baik.

Anak mana tak gembira melihat ayahnya lebih sihat dan lebih menggembirakan, risiko luka semakin terus dapat dielakkan.

Di sini saya ingin kongsikan sedikit fakta berkenaan luka akibat diabetes:

  • Diabetes adalah berkaitan dengan kandungan gula dalam darah yang tinggi dan gula yang bersifat diuresis akan menarik air.
  • Kandungan utama dalam plasma darah adalah air, jika terdapat gula dalam aliran darah, plasma darah akan diserat oleh gula dan menyebabkan darah mengental.
  • Secara normal, jika terjadi luka, faktor pembekuan darah akan bertindak. Tetapi bagi pesakit diabetes, disebabkan darah mengental, ia telah menbuatkan aliran darah terganggu (tersumbat) dan menyebabkan proses pembekuan darah untuk menutup luka menjadi lebih sukar. Inilah yang menjadi punca luka lambat sembuh.
  • Selain itu, gula dalam darah juga menjadi faktor penggalak bagi pertumbuhan bakteria. Ini menjadikan luka tersebut lebih sukar untuk sembuh akibat jangkitan infeksi dan jika tidak dikawal akan mengakibatkan gangren yang mana pengakhirannya mungkin anggota badan yang terlibat terpaksa dipotong.


Bagaimana Vivix Membantu ?
  • Kajian mendapati, dengan pengambilan Resveratrol yang merupakan kandungan utama dalam Vivix, ia mampu membantu meningkatkan tenaga sel, merendahkan kandungan gula dalam darah, berfungsi anti-keradangan, anti oksida yang tingga membantu mencegah cancer dan juga membantu dalam pengawalan berat badan.
  • Vivix juga terbukti membantu memulihkan kerosakan DNA, melambatkan pembentukan protein AGE (Advanced Glycation End Product) yang mengganggu keutuhan sel.





Untuk mendapatkan PROPOSAL PRODUK Shaklee bersesuaian bajet anda, boleh hubungi saya melalui: email foxnike@gmail.com SMS/WhatsApp ke 0123252171 Facebook id : Marsyithah Khidzir

Thursday, November 14, 2013

Haish....

Tadi ingat nak update blog Shaklee.. baru tulis tajuk, kawan2 bagitau bonus dah masuk. Terus lupa nak mengarang. kihkihkih.....

Hai lah nasib ko lah blog... tertangguh gara-gara seronok bonus masuk. Tapi ye jugak, kalau tak kerana tu, tak pulak blog yang ni di update. Kan.. dah lama gila bersawang.

Alhamdulillah.... bermula bulan lepas, income Shaklee saya dah stabil maintain 4 angka. Oklah.. kerja hakiki pun gaji cukup cukup makan. Bila masuk pendapatan tambahan Shaklee, boleh la rasa lega boleh merai anak-anak bawak jalan-jalan atau makan makan tempat kesukaan diaorang. Kalau dulu... dah tengah bulan, mula lah masak nasik goreng telur setiap hari.

Nampaknya plan nak bawak Tasneem & Irfan ke Re-TREAT akan berjalan lancar. Tak risau perbelanjaan terlebih. Alhamdulillah... rezeki kami sekeluarga.

Wednesday, October 23, 2013

Kesihatan Tulang dengan Ostematrix


Ramai orang cakap, minumlah susu untuk kesihatan tulang. Makanlah Kalsium banyak-banyak nanti cepat tinggi. Walau setinggi mana pun anda, jika kesihatan tulang tidak dijaga, risiko kerosakan tulang akibat kemalangan kecil atau berat masih  tinggi. Ini kerana mungkin anda mengalami masalah tulang yang kurang padat.


Kalsium sahaja adalah tidak cukup. Kerana itu Shaklee secara ekslusifnya telah menghasilkan Ostematrix bagi membolehkan Kalsium tersedia bersama campuran Vitamin D, Magnesium, Zinc, Copper, Manganese dan Boron untuk mengekalkan tulang yang sihat dan kuat. Kenapa Ostematrix terlalu khusus ?
  • Kombinasi 3 sumber kalsium terbaik, iaitu : Calcium Carbonate ( highly concentrated), Calcium Citrate (highly absorbable) dan Calcium Phosphate (sumber 2 mineral penting untuk penyerapan kalsium)
  • Vitamin D sangat membantu dalam penyerapan kalsium
  • Nutrient lain yang bertindak sebagai penyatu (binder) membolehkan kalsium bersatu untuk membina kekutan tulang.

Sekarang kita dah faham kenapa tak cukup setakat Kalsium sahaja kan.  Jom explore apa kelebihan Ostematrix Shaklee ni. Kenapa ia lebih baik dari jenama lain (Shaklee Difference)
  • 1,000 mg (100% DV) elemen Kalsium yang lebih concentrated  dari sumber semulajadi. Penyerapan lebih baik.
  • 400 mg (100% DV) Magnesium untuk membantu penyerapan kalsium oleh tulang dan menguatkan tulang.
  • 400 IU (100% DV) Vitamin D untuk menggalakkan penyerapan kalsium.
  • Penyerapan telah terbukti secara klinikal di mana dengan 2 biji kalsium mampu meningkatkan kandungan kalsium dalam aliran darah sehingga jangkamasa 12 jam.
  • Kandungan Calcium Citrate mampu menghalang sembelit yang berpunca dari sumber kalsium lain.
  • Tablet Ostematrix adalah senang ditelan kerana telah disalut.

Selain membantu membina tulang dan gigi yang sihat dan kuat, kandungan nutrient dalam Ostematrix juga :
  • Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal.
  • Membantu pengecutan otot dan transmisi saraf.
  • Membantu mengurangkan simpton PMS seperti kekembungan, angin, cramp, water retention, ketidak selesaan dan mood yang tidak menentu.
  • Berkesan membantu tidur yang lebih lena.

Rujukan:
Drugs.com: Calcium Citrate
* Calcium and vitamin D: Important at every age. National Institutes of Health. http://www.niams.nih.gov/Health_Info/Bone/Bone_Health/Nutrition/default.asp. Accessed July 16, 2012.


Untuk mendapatkan PROPOSAL PRODUK Shaklee bersesuaian bajet anda, boleh hubungi saya melalui: email foxnike@gmail.com SMS/WhatsApp ke 0123252171 Facebook id : Marsyithah Khidzir

Tuesday, October 8, 2013

Join List Order Shaklee Collagen Powder harga promosi.

http://3.bp.blogspot.com/-76_WeFhh8ec/UUk1wcmA7SI/AAAAAAAABKQ/EazJX2p96f0/s1600/fungsi+kolagen.png
Sempena Promo Shaklee Collagen Powder sepanjang Oktiber 2013 sahaja.. saya akan buka list kepada sesiapa yang nak join list order Buy 6 Free1 dengan harga lebih rendah. Cukup 7 kotak saya akan proceed order dan uruskan penghantaran.

SHAKLEE COLAGEN POWDER
Harga Retail : RM298.00
Harga Promosi join list order : RM 215.00 / sekotak (yes you may bargain for lower price from me)

Kalau beli lebih... akan dapat lebih penjimatan.

so.. apa tunggu lagi, Wassap saya cepat cepat.

Syarat: sape bayar dulu, nama dia akan akan naik dulu dalam list untuk dapat awal Shaklee Collagen Powder.
Tertakluk pada list. Lengkap 7 kotak order, saya akan terus proceed order.

Untuk mendapatkan PROPOSAL PRODUK Shaklee bersesuaian bajet anda, boleh hubungi saya melalui: email foxnike@gmail.com SMS/WhatsApp ke 0123252171 Facebook id : Marsyithah Khidzir

Keistimewaan Shaklee

Falsafah Produk Shaklee
Produk yang telah dipercayai lebih 50 tahun generasi demi generasi.
Terbukti SELAMAT dan BERKESAN.

Misi Shaklee adalah memberikan kehidupan yang lebih baik dan sihat kepada sesiapa sahaja.
Setiap produk yang dikeluarkan telah dicipta untuk memperbaiki taraf kesihatan anda tanpa kompromo dan tidak merosakkan alam sekitar.

Apabila anda memilih Shaklee, yakinlah dengan 3 perkara: 
Sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI. 

SENTIASA SELAMAT
  • Menjamin keselamatan tanpa syarat.
  • Bersumberkan bahan semulajadi.
  • menjalankan lebih 350 kajian ke atas setiap ramuan baru
  • meneruskan kajian ke atas lebih 80,000 ujian berkualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk.
Shaklee Menjamin Keselamatan Tanpa Tandingan:
Beberapa senarai TIDAK Shaklee:
  • TIDAK Mengandungi Paraben
  • TIDAK Mengandungi Triklosan
  • TIDAK Mengandungi Phthalates
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
  • TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
  • TIDAK Mengandungi Glikol
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
  • TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
  • TIDAK Mengandungi Ammonia
  • TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
  • TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
  • TIDAK Mengandungi Formaldehyde
  • TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
  • TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
  • TIDAK Mengandungi Toulene
  • TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
  • TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
  • TIDAK Mengandungi Pewarna
  • TIDAK Mengandungi Lemak Trans
  • TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
  • TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang

SENTIASA BERKESAN
  • Kami Menjamin Tahap Keberkesanan Yang Efektif
  • Sebelum sebarang produk Shaklee menjadi milik anda, Shaklee telah bekerja keras untuk memastikan ianya terbukti dan apa yang dikatakan adalah benar.

Kami Menjamin Tahap Keberkesanan Yang Hebat
  • $300 juta USD telah dilaburkan di dalam kajian, pembangunan produk dan ujikaji
  • Terdapat lebih daripada 100 bahan rujukan saintifik, 90 daripadanya dicetak di dalam jurnal bagi rujukan pihak ketiga
  • 7 daripada 25 Pengembara Handal di dalam buku Time Life of All Time telah diperkasa oleh Shaklee
  • Produk Shaklee telah memperkasa Pengembara bertaraf Elit Dunia, Will Steger dalam 4
    Ekpedisi Artik Antarabangsa
  • 54 pingat emas Olimpik dimenangi oleh para atlit yang diperkasa oleh Shaklee
  • Shaklee juga memperkasa atlit termasuk kumpulan peluncur ais, acara pentatelon Eli
    Bremer, Darin Shapiro, peluncur air Michelle Simpson, perenang Carly Piper, pemain Golf
    LPGA Reilley Rankin dan pemain softball Jessica Mendoza yang mana mereka mengambil
    produk Shaklee secara harian untuk prestasi yang optimum.

SENTIASA MESRA ALAM
  • Shaklee Menjadi Peneraju dan Contoh dalam Memulihara Alam Sekitar
  • Kami merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.
  • Shaklee telah menanam hampir 800,000 pokok bagi kempen A Million Trees. A Million DreamsTM dengan kerjasama pemegang The Green Belt Movement yang diasaskan pada tahun 2004 dan pemenang Nobel Peace Laureate Dr. Wangari Maathai
  • Pada tahun lepas sahaja, Shaklee telah berjaya:
    • Mengitar semula lebih 1,000,000 pauns kertas kadbod
    • Menghapuskan 10,200,000 pauns sampah pembungkusan
    • Menghapuskan 23,000,000 pauns gas rumah hijau
  • Shaklee merupakan penerima anugerah alam sekitar yang berprestij bagi anugerah-anugerah berikut:
    • 2008: Anugerah Stevie bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik
    • 2007: Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika
    • 2003: Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar Professional Kebangsaan
    • 2002: Anugerah Agensi Melindungi Alam Sekitar bagi Perlindungan Climate
    • 2001: Anugerah Kepimpinan Gabenor Ekonomi dan Alam Sekitar- Sijil Penghargaan
      daripada Agensi Perlindungan Alam Sekitar California

Untuk mendapatkan PROPOSAL PRODUK Shaklee bersesuaian bajet anda, boleh hubungi saya melalui: email foxnike@gmail.com SMS/WhatsApp ke 0123252171 Facebook id : Marsyithah Khidzir

Friday, October 4, 2013

Cadangan Set Bajet Shaklee dari Apelagibest.blogspot.com

SET BAJET SHAKLEE

Saya kerap menerima pertanyaan dan permintaan dari pelanggan untuk dicadangkan set bajet. Bagi memudahkan pelanggan membuat pilihan, di sini saya menyediakan beberapa cadangan set bajet mengikut populariti:

  1. Set Bajet Kurus : Lecithin + Alfalfa
  2. Set Bajet Menyusu : Alfalfa + ESP
  3. Set Bajet Kecantikan Kulit : Vita E + Vita C + B Complex
  4. Set Bajet Kesuburan : Isteri - GLA + Alfalfa + B Complex / Suami - Zinc + Vita E
  5. Set Bajet Kencing Manis : B Complex + GLA
  6. Set Bajet Darah Tinggi : Omega Guard + B Complex ATAU B Complex + Garlic
  7. Set Bajet Masalah Jantung : CoQ Health
  8. Set Bajet Ahli Sukan : Performance Drink + Vitalea + Ostematrix
  9. Set Bajet Kecerdasan Minda : Omega Guard (Kanak-kanak) . Omega + Lecithin (Dewasa)
  10. Set Bajet Berpantang : Vitalea + Zinc + B Complex
  11. Set Bajet Resdung : Alfalfa + Vita C
  12. Set Bajet Migrain : Ostematrix + B Complex
Adalah suka diingatkan set bajet ini hanyalah cadangan dari Shaklee Independent Distributor sahaja. Bagi mendapatkan hasil yang lebih baik, adalah sangat digalakkan mendapatkan konsultasi percuma dari Distributor (saya) bagi cadangan set lengkap dan jadual pemakanan yang bersesuaian dengan keperluan setiap individu yang mungkin berbeza.

Untuk mendapatkan PROPOSAL PRODUK Shaklee bersesuaian bajet anda, boleh hubungi saya melalui: email foxnike@gmail.com SMS/WhatsApp ke 0123252171 Facebook id : Marsyithah Khidzir

Friday, September 20, 2013

Naik Rank lagi.

Assalamualaikum,

Sekian lama duk diam je. Blog tak update. Bukan sibuk, cuma pc di ofis kena block n kalau pakai netbook sendiri pun slow cam sloth. apa nak buat? nasib la mampu berinternet pakai handphone, kalau tak mau kedai Shaklee ku tutup. Alhamdulillah ada juga rezeki.

Ni kebetulan kawan bagi pinjam McBoook dia, umak aih.... suka rasa pakai machine nih. Laju semacam. Bukak mebeng pun urusan setel tak sampai 10 minit. Alang alang dah ada yang pinjam ni, kita update blog la yer dak ? hahaha....

Setakatkan kerja dan business Shaklee bergerak seiring. Kerja kerja jugak, tugasa disiapkan dulu, sambil-sambil tu business tetap diuruskan walaupun melalui samsung saja. Update status, sharing, product update, product reveiw, order barang, reply customers... pakai henpon sampai terpaksa caj 2 kali sehari. Nasibla dataplan banyak jugak. kalau tak nangis je macam bulan lepas. Sampai terpaksa bawak wireless modem ke ofis. T__T

Alhamdulillah bulan lepas berjaya naik rank ke Senior Supervisor. Gila kentang rasa. 1 jam sebelum closing mampu reach target bersama anak Shaklee saya. Yup, setiap bulan kalau ada closing for sure akan nerves, kelamkabut segala. Kat ofis muka masih boleh control, tapi kat wasap segalanya lintang pukang, gelabah tak menentu. Sekejap sekejap kira UV, skejap skejap order utk customer. Harapn tingggi untuk hit target setiap kali closing di akhir bulan.

Tapi stakat ni segala rasa nerves dan gelabah tu berbaloi. Setiap bulan terima bonus, makin bulan makin bertambah walaupun sikit. Harap ia berkadar terus la kan. Doa..doa...doa...

Bulan ni sekali lagi saya dan anak Shaklee saya berjaya efektif (Senior Supervisor & Superisor). Syukurnya... kenapa suka sangat efektif ? Semestinya ada kepuasan kerana berjaya mencapai target dan satu lagi Shaklee Malaysia akan reward  kita dengan pendapatan tambahan (bukan hanya bonus jualan). Sape tak nak kan ? Congak-congak..kira-kira... Bonus dah nak sama gaji sendiri awal tahun haritu. Alhamdulillah...
Dulu target kalau dapat RM200 sebulan aje pun dah cukup, sekarang rezeki dah lebih. Walau apa pun, rezeki lebih tetap saya berkongsi dengan mereka yang tersayang. Simpan dulu baru belanja. Itu konsep yang perlu dipegang.

Owh.. next target will be Car Bonus pulak. SAYA NAK SHAKLEE BAYAR LOAN KETER SAYA. Boleh ? Semoga segalanya dipermudahkan...

Wednesday, September 18, 2013

Vivix membantu penyembuhan luka kencing manis

Luka kencing manis beransur pulih

Bayangkan, ayah atau ibu kita penghidap diebetes atau kencing manis. Tidak hanya perlu mencatu makanan, malah terpaksa elakkan sebarang jenis kecederaan. Malah calar kulit yang digaru juga perlu diperhatikan.

Berikut saya kongsikan testimoni dari seorang anak tentang keadaan luka di kaki ayahnya selepas 3 minggu mengamalkan Vivix.

Walaupun pada awalnya pesakit kencing manis nampak sihat dari segi fizikal, jika tidak dikawal boleh mengakibatkan komplikasi dan masalah lain seperti masalah jantung dan kegagalan buah pinggang.

Kita berusaha yang terbaik untuk ahli keluarga kita. Tiada salah untuk mencuba.

Friday, August 16, 2013

Kawal berat selepas Ramadhan

Assalamualaikum.

Telah selesai kita raikan Ramadhan, kini masanya harungi Syawal.

Kenapa saya kata kena "harungi"?. Ye lah kan...dengan segala godaan makanan berkalori tinggi dan berlemak bagai. Mana mungkin mampu menahan godaannya. Hehehe....

Orag mesti tanya apa supplement sesuai untuk post Ramdahan...

Bagi mereka yang ingin mengekalkan berat badan Ramdahan, adalah dicadangkan senarai produk berikut:

Lecithin : mengasingkan lemak dari pemakanan

Alfalfa / HerbLax : bantu melawaskan sistem pembuangan untuk memudahkan penyingkitan lemak melalui sistem perkumuhan.

Cinch Shake : memberikan tenaga dan rasa kenyang.

Dan.. bagi mereka yang memang hobi suka sangat makan atau sangat berselera, boleh lebihkan pengambilan Alfalfa di awal pagi dan mengamalkan Omega Guard bagi membantu badan menghasilkan lebih Leptin dan membuatkan otak mudah mentafsir isyarat kenyang dan seterunya tidak memerlukan lebih banyak makanan. Secara langsung boleh kurangkan keinginan dan selera makan.

Sunday, August 11, 2013

Testimoni Turun Berat Badan dengan Shaklee


Saya mula mengamalkan Shaklee sejak June 2012.

Kini Ogos 2013, dan setelah melihat sendiri imej terkini... saya hanya mampu tersenyum.

Apa rahsia saya ? Saya tiada rahsia. Hanya dengan mengamalkan produk Shaklee ESP/Cinch Sgake, Lecithin dan Alfalfa. Saya konsistent dan sentiasa mengamalkan pemakanan kurang lemak dan Alhamdulillah, berbaloi hasilnya.

Jom kurus bersama Shaklee Weight Management Set. In sya Allah, anda juga mampu mencapai berat ideal anda dengan cara yang lebih sihat.

3 Konsep Weight Management Shaklee

Lecithin : BAKAR LEMAK

Alfalfa : BUANG LEMAK

ESP / Cinch Shake : BINA OTOT

Sms/whatsApp : 0123252171 untuk keterangan lanjut

Monday, July 29, 2013

Nilai Vitamin Shaklee yang "mahal".

Bila bercakap tentang penjagaan kesihatan, ramai yang mengambil mudah. Selagi tak sakit, selagi itulah tiada persediaan. Lagi lagi pula tidak ramai yang mengambil berat penjagaan kesihatan semasa sihat. Dalam islam sendiri menyebut, kejar 5 perkara sebelum 5. Salah satu darinya "Masa Sihat Sebelum Sakit". Haa.. dalam islam sendiri pun ada menyebutnya... tapi kenapa kita tidak mengendahkannya ?

Penjagaan kesihatan yang baik memang memerlukan sedikit pelaburan. Sama ada dari segi persediaan insuran, pelaburan masa untuk beriadah dan pelaburan dalam pemakanan yang sihat.  

Sejak setahun lalu, keluarga saya telah sedikit demi sedikit bersedia dari segi penjagaan kesihatan. Insurans, masa riadah bersama keluarga dan pemakanan kesihatan. 

Sebagai individu yang mementingkan hasil yang memuaskan, saya telah berusaha melengkapkan keperluan pemakanan kesihatan sekeluarga dengan memilih Shaklee. Kenapa Shaklee ? Shaklee kan mahal...? Mahal ke untuk pelaburan kesihatan mampu milik bernilai kurang RM 1 sehari ? Lagipun jenama Shaklee dihasilkan dari sumber semulajadi, tiada bahan kimia merbahaya dan sememangnya telah diakui keberkesanan selama lebih 50 tahun di pasaran antarabangsa.
 Vitamin Shaklee adalah vitamin semulajadi, tanpa pewara/pengawat/perasa tambahan. Penyimpanan tidak memelukan silika gel dan semestinya bukan vitamin sintetik.


Perbezaan di antara vitamin semulajadi berbanding vitamin sintetik:

1. Cara Penghasilan : sumber vitamin dan nutrient diekstrak dari bahan bahan semulajadi dengan cara pengekstrakan vitamin/nutrient dan fiber disingkirkan. Sedangakn vitamin sintetik terhasil dari kaedah manipulasi bahan kimia dan membentuk ciri-ciri seakan bahan yang terdapat di dalam vitamin. Contoh penghasilan vitamin C adalah gabungan molekul karbon, hidrogen dan oksigen danmembentuk formula empirik C6H8O06 (asid askobik)

2. Keserasian tindakbalas badan : Vitamin semulajadi yang terhasil dari makanan yang kita makan mampu bertindakbalas lebih baik dengan badan dan tiada kesansampingan. Sedangkan bahan sintetik walaupun asa formula yang sama, ianya tidak mampu menandingi bahan semulajadi. Jangan terkejut jika ada disebut salah satu bahann untuk menghasilkan Vitamin B Complex sintetik adalah tar (yang di guna untuk menurap jalan raya).
 

3. Harga : Vitamin sintetik biasanya lebih murah atau kadang-kadang diberikan percuma berbanding vitamin dari sumbersemulajadi. Ini kerana kaedah pengekstrakan vitamin semulajadi lebih rumit dan perlukan kos yang tinggi.

5. Kesan kepada badan : Vitamin semulajadi Shaklee tidak meninggalkan apa-apa bahan lebihan dan adalah sepenuhnya diserap oleh badan. Contoh Ostematrix kalsium mengandungi Vitamin D yang membantu penyerapan optimum kalsium pada badan dan tiada lebihan. Produk kalsium lain yang tidak mengandungi Vitamin D akan menjadikan penyerapan kalsium tidak sempurna dan lebihan kalsium dalam ginjal akan menyebabkan komplikasi batu karang atau buah pinggang.


Sekarang, hasil bacaaan dari sini, kini pilihan di tangan anda. Adakah vitamin semula jadi Shaklee berbaloi untuk anda ? Tepuk dada, tanya selera.

Tuesday, June 18, 2013

Kelebihan Online Business bersama Shaklee

 Apa Kelebihan Business Online bersama Shaklee ? (sumber : http://www.mamafaiz.com)

  1. Hanya luangkan masa 2-3 jam sehari di Internet. Sesuai bagi mereka yang ingin memulakannya secara part-time. Dah jadi WAHM nanti boleh lah nak mengadap 24 jam pun. :D
  2. Tidak perlu invest untuk set up kedai fizikal. Tiada kos renovation atau hiasan di kedai. Semuanya di alam maya Internet. Kos untuk buat blog atau website pun dah free sekarang kan. Free tutorial pun banyak.
  3. Tak perlu bersiap setiap pagi nak pegi kerja. pakai baju kelawar pun boleh layan meniaga online Shaklee nih. hehehe.... 
  4. Kelas bimbingan juga boleh join secara online je. Tak perlu bersiap nak gi kelas atau bayar yuran bimbingan. Pakai kain batik sambil meniarap kat rumah pun boleh join kelas di FB dan Website. Khidmat nasihat pun boleh pakai WhatsApps je.
  5. Berpeluh-peluh tunggu customer di kedai ? uh... semestinya tidak. boleh duk rumah atau ofis dengan kipas/aircond yang nyaman sambil melayan pertanyaan pelanggan. Hati pun senang.
  6. Bonus setiap bulan akan lebih bertambah selari dengan usaha anda. Takde maknanya nak untung kalau takde usaha. Siapa sangka bonus bulan pertama hanya 2 angka boleh meningkat sehingga 3,4, 5 angka atau lebih? Sudah ramai leader di group kami berjaya capai incom 2, 3 kali ganda dari gaji berjawatan professional. Anda juga tidak mustahil mampu mencapainya. Yakin dengan kemampuan anda pasti anda mampu dapat increment 20% untuk setiap  bulan. Setiap bulan ye..bukan setiap tahun.
  7. Kedai online tak pernah tutup. Beroperasi 24jam 7 hari seminggu. Sesiapa sahaja dan bila bila masa sahaja boleh dikunjungi pelanggan.
  8. Tak perlu susah-susah nak keluar pos barang. Semuanya di hujung jari. Melainkan anda memilih untuk pos sendiri barang. Shaklee tiada halangan.
  9. Berpeluang bertemu kenalan baru dan merapatkan ukhwah dengan warga Jutawan sari seluruh Malaysia.
  10. Berpeluang membuat kerja amal dan berkongsi saham akhirat.
  11. Dengan hasil usaha anda, anda mampu menolong lebih ramai orang lain yang ingin berjaya seperti anda. 
  12. Anak, suami dan ahli keluarga semuanya sentiasa ada di depan mata. Tak perlu lagi risau bagi mereka yang memilih untuk WAHM apabila mencapai kejayaan dengan Business Online Shaklee.
  13.  Anda Bos kepada Masa Anda Sendiri. Tiada siapa nak kejar atau marah-marah anda lagi.


Untuk mendapatkan PROPOSAL PRODUK Shaklee bersesuaian bajet anda, boleh hubungi saya melalui: email foxnike@gmail.com SMS/WhatsApp ke 0123252171 Facebook id : Marsyithah Khidzir

Wordless Wednesday: Tasneem Gwiyomi


Monday, June 17, 2013

Saya adalah pengedar SAH Shaklee di kawasan Putrajaya


Assalamualaikum Semua,

PENGUMUMAN
Saya adalah pengedar SAH Shaklee di kawasan Putrajaya dan kawasan-kawasan berdekatan dengannya:
Cyberjaya
Bangi
UPM
Kajang 
Shah Alam dan Sekitar Lembah Klang (Hujung Minggu Sahaja)
Selain itu, penghantaran secara Pos dan GDex juga boleh diuruskan bagi semua lokasi (Malaysia dan Luar Negara) 


Sesiapa yang berminat dengan produk Shaklee boleh contact saya di:
 
No tel : 012-3252171

atau 


atau


Nak email boleh, nak WhatsApp boleh... nak mesej FB pun boleh. Saya akan terus reply once dapat notifcation.
 
Takmau order tapi nak harga best ?
Boleh lah berkunjung ke mana-mana cawangan Shaklee berhampiran anda dan gunakan No. ID saya (ID : 868985).
 
Konsultasi percuma juga diberikan bagi mereka yang membeli produk Shaklee menggunakan ID saya. Tapi kena bagitau tarikh belian dan apa yang anda beli dulu supaya senang saya bagi khidmat nasihat dan jadual exclusive yang bersesuaian dengan anda.


Untuk mendapatkan PROPOSAL PRODUK Shaklee bersesuaian bajet anda, boleh hubungi saya melalui: email foxnike@gmail.com SMS/WhatsApp ke 0123252171 Facebook id : Marsyithah Khidzir

Atasi Masalah Gastrik dengan Shaklee

Pedih perut... angin..... muntah... GASTRIK!

Tahukah anda, sesiapa sahaja berisiko mendapat gastrik. Antara tanda-tanda gastrik adalah:
- sentiasa lapar dan perlu kerap mengambil makanan
- rasa senak atau pedih perut (bahagian atas perut atau abdomen)
- kerap merasa sakit kepala di bahagian kanan terutamanya apabila terlewat makan
- rasa loya dan mual, perut sebu menyebabkan hilang selera makan
- rasa seperti demam apabila sering terlepas waktu makan
- muntah-muntah yang berwarna kekuningan atau kadang kala disertai dengan darah
- keluar angin atau sendawa walaupun tidak makan.

 Siapa yang berisiko mengalami Gastrik ?
 - Individu yang kerap mengambil ubat tahan sakit dalam satu tempoh yang lama.
- Individu yang merokok dan minum minuman keras. Asap rokok dan alkohol mampu mencederkan lapisan pertahanan organ badan (lapisan mukosa)
- Individu yang sering stresss (tekanan kerja, sosial atau badan sering tidak sihat). Stress juga sering dialami oleh individu yang baru menjalanai pembedahan besar. Ini mampu mengundang stress pada badan.
- Pengamal ubatan tradisional terutama yang telah dicampur dengan steroid supaya lebih mujarab.


Shaklee ESP, Alfala dan Ostematrix untuk melegakan Gastrik

 
  • Shaklee ESP adalah pilihan terbaik bagi membantu badan menghasilkan sel baru dengan cepat. Kemampuan badan menggantikan sel akan membantu dalam penghasilan dan membaikpulih lapisan mukus yang termusnah akibat hakisan asid hidroklorik dalam perut. 
  • Ostematrix adalah sumber kalsium yang mampu menyerap ke dalam badan dengan lebih optimum. Seperti petua yang sering kita dengar, "Amalkan minum susu putih bila gastrik". Ya.. susu mengandungi kalsium yang bersifat alkali. dengan kehadiran kalsium mampu membantu mengurangkan keasidan asid di dalam perut.
  • Shaklee Alfalfa adalah ramuan herba semula jadi dari tumbuhan Alfalfa. Alfalfa memang terkenal sebagai 'Father of All Herbs'. Alfalfa mampu memberi kesihatan kepada sistem pencernaan dan selain itu Alfalfa yang bersifat Alkali mampu membantu mengurangkan keasidan badan punca penyakit.



Untuk mendapatkan PROPOSAL PRODUK Shaklee bersesuaian bajet anda, boleh hubungi saya melalui: email foxnike@gmail.com SMS/WhatsApp ke 0123252171 Facebook id : Marsyithah Khidzir

Berjaya melompat keluar. Bersih suci murni

Alhamdulillah....

Setelah lama barada di petak selesa, Mei 2013 saya berjaya melompat keluar. Dan surprisingly berjaya join group bonus 4 angka. Haih... rasa puas. Yup.. meniaga memang memberi kepuasan. Kita dapat rasa rezeki atas hasil usaha kita sendiri. Kalau malas takde gaji, kalau rajin ada lar 'gaji'....

Memang tak semua SID Shaklee tayang bonus derang.. tapi saya saja jer letak sini so nanti bila nak ingat-ingat balik kenangan dulu dulu duk pulun buat Shaklee, boleh la belek-belek cerita lama.


Haih... downline, a.k.a anak-anak Shaklee pun dah bertambah. Tanggungjawab membimbing juga bertambah. Semoga cabang-cadang pokok epalku semakin segar dan bercambah pucuk baru. Amin...

Tapi.. eh.. kan ker dulu dah pernah letak bonus ? Yup.. dulu memamg pernah letak. Tapi bukan PENDAPATAN BERSIH ya. Yang ni suci murni bersih dengan 6 kali pemeringkatan. Takde tolak hutang... takde bunga bank. hahaha....

Dengan lebihan pendapatan ni, dapatkan diguna untuk perbelanjaan harian kami. Semua benda dah mahal skarang ni. Kerja makan gaji aje memang tak cukop.

Sunday, June 16, 2013

JOM JIMAT BELI MEALSHAKE!

JOM JIMAT BELI MEALSHAKE!

Sejak dua menjak ni, isu kenaikan harga barang sering menjadi perhatian. Semua segala benda nak naik harga. Dari yuran taska tadika, bahan basah di pasar sehingga ke servis tax di restoran.

Bagi membantu anda berjimat, saya ingin menawarkan tawaran penjimatan terbaik dengan belian Shaklee MealShake sempena Promosi buy 6 Free 1 Mealshake sepanjang Jun 2013.

Harga Retail Price Shaklee Mealshake adalah RM 113.
Sempena promosi, anda mampu berjimat:

JIMAT RM30 untuk 1 cannister MealShake.
JIMAT RM60 untuk 2 cannister MealShake.
JIMAT RM100 untuk 3 cannister MealShake.

Lebih banyak anda beli, Lebih tinggi penjimatan!

♥ Penghantaran PERCUMA sekitar Putrajaya/Bangi/Cyberjaya/UPM

Hubungi saya segera :
Fb : Marsyithah Khidzir
Email : foxnike@gmail.com
SMS/WhatsApp : 012-3252171


Untuk mendapatkan PROPOSAL PRODUK Shaklee bersesuaian bajet anda, boleh hubungi saya melalui: email foxnike@gmail.com SMS/WhatsApp ke 0123252171 Facebook id : Marsyithah Khidzir

JOM JIMAT BELI MEALSHAKE!

JOM JIMAT BELI MEALSHAKE!

Sejak dua menjak ni, isu kenaikan harga barang sering menjadi perhatian. Semua segala benda nak naik harga. Dari yuran taska tadika, bahan basah di pasar sehingga ke servis tax di restoran.

Bagi membantu anda berjimat, saya ingin menawarkan tawaran penjimatan terbaik dengan belian Shaklee MealShake sempena Promosi buy 6 Free 1 Mealshake sepanjang Jun 2013.

Harga Retail Price Shaklee Mealshake adalah RM 113.
Sempena promosi, anda mampu berjimat:

JIMAT RM30 untuk 1 cannister MealShake.
JIMAT RM60 untuk 2 cannister MealShake.
JIMAT RM100 untuk 3 cannister MealShake.

Lebih banyak anda beli, Lebih tinggi penjimatan!

♥ Penghantaran PERCUMA sekitar Putrajaya/Bangi/Cyberjaya/UPM

Hubungi saya segera :
Fb : Marsyithah Khidzir
Email : foxnike@gmail.com
SMS/WhatsApp : 012-3252171

Wednesday, June 12, 2013

Shaklee untuk para Bapa, Daddy, Abi, Babah, Ayah.....

Assalamualaikum.

Sempena Hari Bapa yang akan datang, hari ini timbul idea untuk berkongsi ilmu berkenaan keperluan supplement buat Si Bapa yang kuat bekerja siang dan malam demi keluarga tercinta.



Vitalea : Membekalkan keperluan multivitamin kepada badan. Badan lebih bertenaga sepanjang hari.

B Complex : Membantu badan hasilkan tenaga dari makanan yang dimakan. Juga membantu stabilkan mood dan emosi. Jadi takdelah cepat stress dan marah marah di tempat kerja. :D


Vita E : Vitamin E membantu memberi perlindungan dari radikal bebas yang mungkin mengakibatkan kerosakan sel. Serta membantu peredaran darah dengan lebih berkesan ke seluruh badan.

CoQ10 : Menjaga kesihatan jantung. Tahu kah anda, serangan jantung adalah penyebab kematian yang biasa berlaku di kalangan masyarakat kita ? hui... sayangilah diri dengan memelihara kesihatan jantung anda.

Untuk mendapatkan PROPOSAL PRODUK Shaklee bersesuaian bajet anda, boleh hubungi saya melalui: email foxnike@gmail.com SMS/WhatsApp ke 0123252171 Facebook id : Marsyithah Khidzir

Monday, April 22, 2013

Testimoni sendiri : Bertenaga, Kurang Lapar, & Kurang Snack dengan Shaklee

Hampir 1 bulan saya meninggalkan sarapan dengan Shaklee. Saya tidak mengambil ESP, Vitalea dan B Complex. Hari ini, saya telah memulakan kembali rutin sarapan saya dengan segelas ESP, Vitalea dan B Complex.

Perbezaan yang sangat ketara dapat dirasai...

Tanpa Shaklee di awal pagi :
  • Kurang tenaga di awal pagi. Mengantuk, slow, dan lapar
  • Memerlukan sarapan pagi seawal jam 8.30 pagi.
  • Minum pagi dengan snack pada jam 10++ pagi.
  • Makan tengahari ada seawal jam 11 pagi.
  • Kerap mengambil snack sepanjang di pejabat (jajan, kacang, kuih muih) walaupun selepas hidangan berat.

Hari ini dengan Shaklee:
  • Segelas bancuhan ESP, Vitalea dan B Complex seawal jam 7am.
  • Bertenaga sehingga ke tengahari.
  • Lupa mengambil sarapan (maaf, ini jangan diamalkan selalu ye)
  • Rasa lapar tapi keinginan untuk mendapatkan makanan berkurangan. Membuatkan saya hanya mengambil hidangan nasi (hidangan tengahari) pada jam 3 petang.
  • Kurang mengambil snack (harini hanya snack kerepek pisang sahaja). 
  • Keinginan ke arah sesuatu makanan (craving) berkurang.

Apa yang dinyatakan ini adalah berdasarkan pengalaman saya sendiri. Mungkin ianya akan berbeza dangan individu yang berlainan.

Bagi rakan-rakan yang berminat untuk mendapatkan produk Shaklee, boleh lah menghubungi saya seperti maklumat berikut:
Fb: Marsyithah Khidzir
Email :foxnike@gmail.com
Sms/whatsApp: 0123252171

Wednesday, April 17, 2013

Anak sering selsema, batuk berkahak dan asthma?

MealShake + Omega. Gabungan terbaik untuk atasi masalah anak-anak kita yang sering selsema, batuk berkahak dan asthma sehingga perlukan nebulizer.

Tambahan Shaklee Nutriferon juga membantu meningkatkan immune sistem badan dengan mengaktifkan pertahanan pertama badan bagi melawan virus dan bakteria yang menyerang.

Ramai ibu bapa yang berpuas hati dengan.hasilnya. Anda bila lagi? Nak tunggu next nebulizer session dulu ke?

Kita usaha yang terbaik untuk anak-anak. Yang terbaik hanya datang dengan keizinanNya jua.

Hubungi saya.
Fb: Marsyithah Khidzir
Email :foxnike@gmail.com
Sms/whatsApp: 0123252171

Monday, April 15, 2013

Keinginan Vs. keperluan.

Argh... dia buat dah...
Tab ada masalah touchscreen keypad. Key pad lock betul laaa....

Susah la ini macam....

Babah.. nak I-Pad...

Haih.. ni keinginan ker keperluan. Agaknya keperluan la kot. Ini bagi memastikan kesinambungan business Shaklee terus maju seiring dengan wawasan Tun M bagi meningkat tahap ekonomi keluarga dan pendapatan isi rumah melebihi gaji minimum.

Khasiat ESP yang anda perlu tahu.


Antara kebaikan ESP (Energized Soy Protein) yang anda perlu tahu:

  • ESP meningkatkan penyerapan protein.
  • ESP membantu meredakan masalah angin, ketidak selesaan perut dan gastrik.
  • 60 kajian menunjukkan ESP mampu meningkatkan ketumpatan tulang.
  • Dengan mengamalkan ESP bersama-sama Vitamin E, mampu menghalang pengoksidaan Kolesterol LDL (kolesterol jahat) yang membawa risiko kepada kesihatan jantung dan darah tinggi sebanyak 40%.
  • Mengelakkan pembentukan batu karang.
  • Mengelakkan kerosakan buah pinggang.Kandungan protein dari sumber haiwan yang tinggi memberi risiko kepada kerosakan buah pinggang, namun protein dari sumber tumbuhan (contoh soya) adalah sebaliknya dan senang disaring oleh buah pinggang dan diserap oleh badan.
  • ESP mengandungi protien yang lengkap dengan Isoflaven yang mana merupakan bahan semulajadi yang diperlukan oleh badan untuk melawan kanser.
  • Protein dan Isoflaven bertindak serentak dengan menghalang sel tidak normal dari membiak menjadi sel kanser.
  • Kandungan protein dalam ESP meningkatkan aktiviti sel darah putih yang merupakan sistem pertahanan badan pertama dalam melawan serangan virus dan bakteria.
  • Lysine dalam ESP jika diamalkan bersama Vitamin C mampu mengurangkan risiko kanser usus sebanyak 90%.
  • ESP jika diamalkan dengan flavonoid  (sumber dari buahan citrus, berries, ginko, bawang merah, parsley... Vitamin C Shaklee juga mengandungi flavonoids) mampu mengurangkan risiko kanser payudara sebanyak 10kali ganda.
  • ESP jika diamalkan dengan Carotomax mengurangkan risiko pembiakan sel kanser sebanyak 10 kali ganda.
  • ESP menggalakkan proses pemulihan sel dan penghasilan sel baru untuk mengekalkan fungsi organ dan keseluruhan badan dengan sempurna.
  • ESP yang mempunyai GI (Glisemik Indeks = Kadar pelepasan tenaga) rendah terbukti secara klinikal mampu membekalkan tenaga kepada badan dalam jangka masa yang lebih lama. sangat sesuai untuk mereka yang menghidap diebetes bagi mengawal paras gula dalam darah.
  • ESP membantu membina sel otot, sel kulit, seimbangkan hormon, menyokong sistem immune badan dengan baik dan memelihara kesihatan jantung dan prostat (untuk lelaki).
  • ESP membantu mengawal mood swing ketika wanita menghadapi PMS dan wanita menopause.
Hubungi saya segera :
Fb : Marsyithah Khidzir
Email : foxnike@gmail.com
SMS/WhatsApp : 012-3252171

Thursday, April 11, 2013

Bonus Shaklee sudah masyuk!

Waaa... pagi ni Shaklee buat surprise pulak. Awalnye dapat Bonus! Macam bonus PRU pulak. hehehe...

Alhamdulillah, bonus makin meningkat.



Hehehe... jumlah ni, bila tolak itu ini zakat hutang... alhamdulillah. Lebih banyak dari BR1M. Wah... sangat terharu. Boleh tambah simpanan nih!

Sape nak income macam ni jugak, jangan segan-segan tanya saya ya.

Wednesday, April 10, 2013

Mencuba Shaklee bila anak-anak tidak sihat.

2 minggu lepas sangat sibuk. Sibuk dengan anak-anak dan diri sendiri yang tidak sihat.
Aik? Makan Shaklee pun dapat demam jugak ke ? Yup, demam dan sakit itu anugerah Allah. Melalui demam badan akan dengan sendiri membina dan mempertingkatkan sistem ketahanan badan. So kalau demam sikit-sikit tu oklah. Kalau tak demam langsung tu, must be something wrong somewhare la kan.

Kisah demam bermula dengan sesi dinner di Islamic Kitchen Bangi. Tengah kami baru nak mula makan, Kakak Tasneem tiba tiba muntah. Habis la baju segala dengan lantai restoran. Nasib baik pekerja restoran tu sangat bekerja sama. Tak sampai 5 minit, semuanya dibersihkan. Thumbs up to you guys!
Balik rumah kakak terus melepek tapi belum ada tanda-tanda demam. Esoknya kami bawa ke Annur Bangi. Macam biasa dapat ubat demam. Selepas 2 hari, kakak Tasneem masih lagi demam. Saya bawa ke Klinik Kesihatan P9 dan selepas blood test, didapati bilangan sel darah putih rendah. serendah 4.7 sahaja. Doktor  suspek kakak Tasneem denggi atau viral fever dan diberikan multivitamin dan oral rehydration salt. Dah nampak botol2 ubat tu, kakak Tasneem awal-awal lagi cakap taknak makan ubat sebab katanya tak sedap (aik, belum rasa pun lagi dah tau tak sedap ?). Memandangkan kakak Tasneem taknak ubat klinik, saya gantikan dengan Chewable Vitalea (for children) dan air isotonik Performance Drink sahaja sepanjang hari di rumah menggantikan multivitamin klinik dan air garam. Esoknya kami ke klinik lagi untuk blood test kali kedua. And guess what...! Bilangan darah putih dah naik ke 6.78. Doktor sendiri pun surprise dan kakak kelihatan lebih aktif dari semalam. Alhamdulillah :D

Lepas kakak demam, Ibu pulak demam. Tapi nasib baik sekejap aje. Se rasa mukus dan kahak mula berkumpul dan tiba-tiba bersin dan batuk tak henti, terus telan 1 paket Nutriferon dan Vitamin C chewable 3 biji. Lepas rehat sekejap, tekak dah kurang rasa peritnya. Dan selsema beransur kurang selepas 3 ambil Vitamin C dengan disiplin. Nutriferon tu sempat makan 1 paket je sebab lupa. Tapi Alhamdulillah ia mampu memberi kesan positif.

Next demam tu berjangkit pula ke Adek. Demam sekejap aje, tapi masalah muntah dan cirit birit pulak berpanjangan dekat 4 hari. Memandangkan adek beberapa hari lagi nak masuk 12 bulan, saya hanya berikan cuba 2 auns air isotonik Performance Drink kepada Adek dan cuba habiskan dalam 2 jam (sebab susah sangat nak suruh dia minum, kalau air masak kosong, laju aje). Bila muntah-muntah dah berkurangan, saya campurkan sedikit Meal Shake ke dalam susu Adek. Biarlah diminum sikit pun, asal jangan tak minum langsung. Paling tak, ada juga tenaga dari melepek kepenatan akubat kurang selera makan dan cirit birit. Alhamdulillah, dengan 1 paket ubat cirit birit yang dibekalkan paed, cirit birit adek berancur baik. Tapi badan dah kurus la pulak. Sehingga hari ni, saya berikan Meal Shake 1 kali sehari sedikit ke dalam susu pagi Adek. Alhamdulillah, selera makan dah kembali dan lebih hebat dari sebelum demam hari tu. Petang semalam aje, 1/2 paket oreo boleh dihabiskan sorang dia je. Nasi 1 mangkuk dah boleh habis. Bekal susu malam time tidur 3 kali bancuh habis. Alhamdulillah...

Susuah jugak demam berjangkit jangkit ni. Banyak cuti yang perlu  dikorbankan untuk anak- anak. Kan best kalau boleh jaga anak tanpa apply cuti. Haih.. bilalah boleh pencen nih. hiihihi..

Oh.. sempena April 2013 adalah bulan Promosi Nutriferon. Adalah sangat disarankan supaya ambil peluang ini untuk mendapatkannya memandangkan harga tengah murah. Biasa harga retail price RM RM180. Tapi sempena promosi ni, harga menjunam sehingga RM 130 sahaja (+ RM 10 kos penghantaran). Jimat banyak. 1 kotak ada 30 paket. So kalau makan seminggu sekali takdelah mahal mana kan... Tapi kalau nak laaagi murah, boleh pakat-pakat kawan atau saudara mara, beli promosi Buy 6 Free 1. 1 kotak jatuh harga RM 125 sahaja dan free delivery!

Hubungi saya segera :
Fb : Marsyithah Khidzir
Email : foxnike@gmail.com
SMS/WhatsApp : 012-3252171

Kenapa anda memerlukan Nutriferon.


Setiap hari sepanjang masa (24 jam x 7 hari) tubuh kita sentiasa terdedah dengan ancaman dari jutaan mikroorganisma berbagai-bagai jenis sama ada ianya baik atau sebaliknya.Oleh sebab itu kita perlu mengambil inisiatif untuk meningkatkan ketahanan tubuh kita supaya tidak mudah diserang dan mengakibatkan demam atau jangkitan yang tidak diingini.

Apa Itu Interferon ?
Dari Wikipedia : "Interferons (IFNs) are proteins made and released by host cells in response to the presence of pathogens such as viruses, bacteria, parasites or tumor cells. They allow for communication between cells to trigger the protective defenses of the immune system that eradicate pathogens or tumors.."
  • Senang cerita.... Interferon adalah sejenis protein yang dihasilkan oleh sel badan apabila berlaku tindakbalas dengan virus, bakteria, parasit atau lain lain ancaman dari luar. Interferon akan mengaktifkan sistem pertahanan badan dengan menganggu penyebaran bakteria melalui setiap sell badan dan memusnahkannya.

Apa itu Nutriferon?

Nutriferon bertindak dengan merangsang setiap sel badan untuk mengahasilan Interferon dengan sendiri tanpa memberi kesan sampingan kepada badan.

Bagaimana Nutriferon Bertindak ?
  • Memberi signal kepada sel yang berdekatan untuk sedia bertindak dan mengaktifkan mekanisma pertahanan.
  • Mengaktifkan pertahanan awal sistem immune badan yang mana akan bertindak menghapuskan bakteria penceroboh.


Sejarah Nutriferon.

NutriFeron merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S. yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.


Nutriferon adalah yang satu-satunya telah dijumpai oleh Dr. Yasuhiko Kojima yang mana adalah ahli immunologist terkenal pada tahun 1954. Beliau mengambil masa 40 TAHUN menjalankan kajian bagi menghasilkan Interferon Booster dari sumber semulajadi (tahukah anda, terdapat juga Interferon Sintetik yang mana sangatlah mahal!?).

Nutriferon berjaya dicipta setelah Dr. Yasuhiko Kojima menjalankan beberapa sesi ujian dan kajian ke atas beribu-ribu sebtaian dan lebih 200 jenis berbagai herba. Hasil kajian selama 40 tahun maka terhasillah Nutriferon yang mana mampu meningkatkan sistem pertahanan badan.

Nutriferon telah dipatenkan oleh Shaklee secara rasmi dan ianya tidak terdapat pada jenama lain. Hebat bukan?

Kandungan Nutriferon.
Nutriferon adalah terdiri dari campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi yang berasal daripada: 
  1. Pumpkin Seed
  2. Plantago Seed
  3. Safflower Flower
  4. Japanese Honeysuckle Flower


Setiap satunya berfungsi: 
  • Merangsang pengeluaran interferon semulajadi di dalam badan
  • Menentang radikal bebas yg menjadi penyebab kepada kanser
  • Membantu merangsang tindakbalas pertahanan badan
  • Mengaktifkan sel pertahanan (immune) untuk membunuh bakteria dan kuman punca kesakitan
  • Mempercepatkan penyembuhan luka dengan meningkatkan penghasilan sel baru
  • Melawan kehadiran virus dan pencerobohan bakteria
  • antibiotik yang kuat
  • Membantu menyembuhkan jangkitan kuman pada sistem pernafasan dan asma
  • Menurunkan paras kolesterol dalam darah

Siapa memerlukan Nutriferon ?
  1. Individu yang ingin mengukuhkan sistem imun badan
  2. Individu yang menghadapi masalah imun
  3. Individu yang sering demam/sakit
  4. Individu yang tidak mengamalkan diet yang sihat
  5. Individu yang sering stress


Untuk mendapatkan PROPOSAL PRODUK Shaklee bersesuaian bajet anda, boleh hubungi saya melalui: email foxnike@gmail.com SMS/WhatsApp ke 0123252171 Facebook id : Marsyithah Khidzir

Tuesday, April 9, 2013

PROMOSI BUY 6 FREE 1 SHAKLEE NUTRIFERON! (Hanya sah sepanjang April 2013)

PROMOSI BUY 6 FREE 1 SHAKLEE NUTRIFERON! (Hanya sah sepanjang April 2013)


Promosi bulan april, beli 6 kotak nutriferon dan dapatkan...
♥ PERCUMA 1 kotak nutriferon
♥ PERCUMA keahlian Shaklee
♥ PERCUMA kos penghantaran
♥ CASH BONUS bulan depan
♥ Business guide & training with Shaklee

Atau, jika anda ingin membelinya secara per-unit, boleh hubungi saya untuk dapatkannya pada harga yang berpatutan bersempena promosi sepanjang April ini.

Nota: Harga yang dipaparkan adalah harga Retail Price. Ya, anda boleh dapatkannya pada harga yang JAUH LEBIH MURAH! Hubungi saya cepat-cepat tau!

Hubungi saya segera :
Fb : Marsyithah Khidzir
Email : foxnike@gmail.com
SMS/WhatsApp : 012-3252171

Wednesday, March 27, 2013

Siapa Duta Produk Shaklee ?

Ramai cakap, produk A bagus sebab ada artis join.. produk B bagus sebab selebriti ni promote, produk Z bagus sebab marketing plan dia ramai orang masuk.

Haaa.... ya betul, tidak dinafikan banyak produk berjenama dan MLM yang melantik atau memberi sponser kepada selebriti untuk endorse dan menjadi duta produk mereka dan seterusnya menarik lebih ramai pelanggan dan ahli baru untuk mendaftar.

Tetapi kenapa Shaklee tiada duta produk ? Tiada artis nak endorse di papan-papan iklan dan akhbar ? Jawapannya adalah... Produk yang bagus tidak memerlukan duta selebriti atau papan iklan besar besaran. Cukuplah sekadar wakil jualan atau Shaklee Independent Distributor (SID) sendiri yang menjadi model produk dan success stories. Macam mana nak layak jadi model Shaklee ?

Jawapannya : Harus menggunakan sendiri produk Shaklee. Dah guna, dah suka, dah Jatuh hati... Barulah layak menjadi model/duta produk Shaklee. Orang cakap, Tak Kenal Maka Tak Cinta. Bila dah cinta, apa saja berkenaan produk Shaklee kita faham dan boleh jawab.

Ya..! itulah kelebihan duta produk Shaklee. Mengamalkan Shaklee dengan ilmu. Bukan main ikut-ikutan aje.

Berikut adalah gambar duta-duta Shaklee. Dari anak dara sampai ibu beranak kecil. Semuanya bertenaga dan berkarisma. Ada yang baru nak mencuba, dan ada juga Masters di kalangan kami. Semuanya bagaikan satu keluarga. Satu Keluarga Duta Shaklee!!

Kami bagaikan keluarga

Sharing Session dari Leaders
Sharing Session yang amat santai


Kami Duta produk Shaklee
Gambar Kredit kepada Mamafaiz.com

Perasan tak, kebanyakkan (atau rata-rata) duta produk Shaklee adalah golongan wanita dan ibu-ibu. Ini kerana di Malaysia, golongan inilah yang setiap hari sentiasa berfikir ke arah kebajikan dan kesihatan keluarga. Dari situ mereka mencuba produk Shaklee dan setelah jatuh cinta, mereka dengan rela hati menjadi duta produk di samping mampu menjana pendapatan tambahan keluarga. WAH...HEBAT!!

ANDA JUGA MAMPU UNTUK MENDAJI DUTA SHAKLEE. PILIHAN DI TANGAN ANDA


Untuk mendapatkan PROPOSAL PRODUK Shaklee bersesuaian bajet anda, boleh hubungi saya melalui: email foxnike@gmail.com SMS/WhatsApp ke 0123252171 Facebook id : Marsyithah Khidzir

Tuesday, March 26, 2013

Bz kerja.. bz bershaklee. sampai lupa nak makan.
Baru terfikir nak makan, ada orang call tanyakan Set Berpantang. Terus ambil price list yang terselit celah cover Tab.

Zrasssss!! Koyak! Hahahaha.....
Putus 2 dah!

Waaaaa...... nampak sangat pricelist ni selalu sangat kena belek. Maklumla, harga tak berapa nak hafal. Orang tanya baru cari. Tapi tak kisah lah. Janji saya bagi best price untuk setiap customer saya. Dalam ni ada member price, retail price ngan UV (mcm point laa) untuk setiap produk n set.

Maaflah, saya takleh nak kongsi harga2 yang dalam ni. Kalau nak tahu, kenalah jadi ahli dulu. hehehe... (sila contact saya kalau nak jadi ahli)

Huhuhu... jom makan. Dah kul 3 dah. Lambat nampaknya lunch harini.




Monday, March 25, 2013

Kelaut kah?

Dah lama tak update citer kat sini. Bukan ape, mood nak blog benda-benda peribadi ni dah kelaut dah. Tak tau dah ape nak dikongsi kat sini. Lagi pulak sepanjang hari masa terisi dengan macam macam.
Kat ofis, sibuk kerja.
Bila ada masa terluang, Sharing produk Shaklee online (sedang berusaha ke arah mengurangkan jurang pendapatan dengan pak menteri).
Petang lepas opis, berkejar balik ambik Adek kat taska pulak. Yer.. kena la berkejar sbb taska tutup kul 6.
Sampai rumah, Adek sure punya bising nak snack. Layan anak makan biskut plak.
Babah dia balik dengan Kakak dari tadika, baru la boleh nak masuk dapur. Kluar ayam itik ikan untuk defroze sebelum masak. Tu pun kalau Babahnya tak kerja malam, sure ajak makan kat luar. Ya, sudah pasti Babahnya tau saya ni jenis slow ya amat bila memasak. Sebab tu dia tanak buang masa menunggu saya masa dinner kalau dia duty malam.
Time dinner makan tak hadam betul. Mana taknya, kerenah anak-anak di meja makan kadang-kadang buat makan tak sempat kunyah. Hahaha.. dengan kakak sibuk bercerita kisah kat skolah, negotiate tanak makan laa.. si Adek plak nak makan sendiri, meronta nak keluar dari highchair... humang aih.. sabor ajelah.
Lepas dinner, lepak skejap. Jam 10, dah siap-siap hangkut anak naik bilik paksa tidur. Ya sangat mencabar nak tidurkan mereka. Yang kecik sibuk nak meniti di birai katil. Yang kakak tak sudah-sudah ada aje alasan nak turun katil. Skejap nak susu, lepas susu nak kencing plak. Pastu guling2 katil, kendian lupa pulak nak gosok gigi. Pastu bila dah semua hampir nak lelap, tambahan susu lagi sebotol untuk kakak.
Dah sudahnya anak dah tido, kita pun ikut tertido sama sampai ke subuh. Dah satu kerja tak jalan waima untuk melipat kain. Hehehehe.....
Ya saya adalah ibu bekerja sepenuh masa yang sibuk.

Tu pasal la kalau tak makan Shaklee sehari rasa tak lengkap. Ye lah, dah badan penat, otak pun kelaut. Mula lah mood tunggang tebalik. Kenkadang nak cuci muka sblm tido pun lupa bila dah penat sangat tu kan.
Sebab tu saya kalau boleh tak tinggal makan Shaklee nih. Badan pun cergas, kulit pun dah tak berminyak. So senang maintain dan kalau lupa nak cuci muka pun tak risau. hehe...

2 budak comel yang buat ibu makan tak hadam



Friday, March 22, 2013

SET KESUBURAN SUAMI ISTERI DARI SHAKLEE

Anda sedang berusaha mendapatkan zuriat ?


Untuk mendapatkan PROPOSAL PRODUK Shaklee bersesuaian bajet anda, boleh hubungi saya melalui: email foxnike@gmail.com SMS/WhatsApp ke 0123252171 Facebook id : Marsyithah Khidzir

Hok Sengoti by Lim Swee Tin

Hok Sengoti [SAJAK DALAM BAHASA KELATE]

Laghe tok serupo denge suroh,
Hok comey bakpo duk pakat kato hudoh,
Saye sohh doh laeng denge beci,
Jerok mamey tok serupo denge jerok celagi.

Takot.. ado keno mengeno denge ketar gegar,
Serupo dahago ado sabit denge lapar,
Ngiga sebenarnyo ada sabit denge kemama,
Selok tak dok bezo denge tok kaba.

Sapo kato buluh tu galoh,
Sapo kato tekeng tu tok bekekoh,
Naka laeng sikit denge jahat,
Dawa pun oghe duk pangge krawak.

Kalu tunggo tok serupo turuh pagar,
Sengotilah tolo tok srupo denge panda,
Lagu mana gadoh, belah tu jugoklah lorat,
Toksohlah wak loloq tok kena hok mano dakak Hok mano krabak.

Demey tok keboh bezo denge leloh,
Senyung semeweh tok serupo denge sengeh,
Baling tu laen denge kipah angin,
Bereng.. abe sikit jah pado kerah keng.

Kito tok leh wak tok tetu kalu,
Oghe serabuk ngeleh kito tok tahu,
Kito duk ralit berembah badi cah keting,
Oghe laeng gi seruh-serah.. Kito duk pakat reboh teguling.

Ulat kekek jange wi tuka denge ulat belucah,
Jale bejeket jange kato srupo denge hungga derah,
Kalu karak buleh lagi kito peteri,
Hok gelonggong lagu mano pakat kato tokleh nok isi?

Payoh sengoti nok bekecek nok bekiro
Culah lagu laeng tok srupo denge celiko
Payoh jugk nok bezo mano lakoney mano sandiwaro
Hok sengotinyo, manih leting tu belung tetu ibu gulo!

- Lim Swee Tin.

Indah sungguh Bahasa Negeri Kami bersesuaian dengan keunikan budaya dan adat resamnya. Melayu, Cina, India, Siam dan lain-lain kami bersatu dan teguh menggunakan satu bahasa sahaja iaitu Bahasa Kelate.

♥ Selamat Datang ke Negeri Kelantan Darul Naim ♥ ----- lamo tok kelik kkapong weh!!!!