Saturday, June 9, 2012

Pantang 40 Hari dengan Shaklee

Saya diperkenalkan kepada Shaklee oleh mertua saya yang merupakan pengguna Shaklee sejak lebih 10 tahun. Saya sering diingatkan supaya menajag kesihatan badan dan disamping itu mengamalkan pemakan yang sihat. Memandangkan saya sendiri sedang pragnent masa tu, saya telah dipaksa untuk minum walau sedikit ESP Shaklee. Urghh... masa tu saya tak sanggup telan walau secawan kecil bancuhan ESP.

TAPI..... tu cerita 4 tahun dulu masa mengandung anak pertama.

Kini anak kedua, saya telah diperkenalkan sengan package untuk ibu berpantang Shaklee oleh seorang rakan. Antara kandungan package tersebut ialah, Zinc, Vita-C, B-Complex dan Vita-Lea.

3 hari pertama selepas bersalin C-zer, saya telah memulakan package Shaklee ini. Alhamdulillah, badan terasa segar selepas 3 hari mengamalkannya mengikut jadual. Kesan pengambilan vitamin yang berterusan ini, badan saya terasa ringan, sering sendawa, marasa cergas dan tidak mengantuk jika bangun menyusukan baby pada waktu malam, dan yang penting sekali...parut C-zer terasa cepat sembuh.

Minggu kedua saya pulang ke kampung mertua dan telah dipaksa sekali lagi untuk minum ESP setiap pagi. Pada mulanya memang saya tidak berapa suka, tapi lama kelamaan saya sudah pandai untuk adapt ESp ke dalam minuman kegemaran saya iaitu milo. Bermula dari situ saya akan pastikan saya minum ESP setiap pagi dan malam sebelum tidur bagi memberikan tenaga dan membanyakkan susu badan untuk baby.

Alhamdulillah, saya berjaya habiskan pantang 40 hari bersama Shaklee dan hasilnya lebih baik berbanding pengalaman berpantang kali pertama dulu.

Terima kasih banyak banyak diucapkan kepada rakan yang mengenalkan package berpantang Shaklee dan mertua yang merupakan pengguna tegar produk Shaklee. :D

No comments:

Post a Comment