Wednesday, July 20, 2011

13 July 2011, Arsenal vs. Harimau Malaya

Kronologi:
Bangun pagi cam biasa, kerkocoh-kocoh siapkan diri ker opis. Tapi husband rilek jer. Katanya nak EL je n mintak tinggalkan aje Tasneem ngan dia. Takyah gi taska.
Sementara saya di ofis, Babah layan Tasneem spanjang hari. Pi sarapan tosei kat mamak (makan tosei n ribena), bawak jalan-jalan kat Floria Putrajaya. Bila tengahari, kami semua keluar lunch sama-sama kat seri serdang.
Petang kul 5, pecut balik rumah. Mandikan Tasneem n siapkan apa-apa bekal/peralatan perjalanan.
Kul 8.30 am, berjaya sampai masuk stadium setelah mengharungi berbagai cabaran.

Ni ada beberapa keping gambar jarak jauh yg berjaya disnap. Maafkanlah atas imej yang kurang jelas. Ambo pakai kit lense sahaja....

























Sehari lepas friendly game ni, keluarlah macam-macam berita mengatakan team malaysia di boo, penyokong tak patriotik laa... player malaysia nervers laa, sbb tu kalah. Ala... dah memang sah-sah arsenal tu player dia ramai star. Tak payah lah nak lorat duk kata  macam-macam kalau kalah. Kalah 4-0 tu pun dah kira ok. taklah samapi 12 -0 ker hapa. Lagi satu, kaler baju pun nak kecoh. Biarlah penonnton nak pakai baju kaler apa pun. Kebanyakan penonton yang ada sekeliling kami pun pakai baju merah gak, tapi kami sokong dua-dua team. Takde la nak kutuk ker hapa, jauh lagi nak boo team malaysia. Apa-apa pun kami seronok layan game hari tu.

ps: Apekah Negara Malaysia ni sensitif dengan kaler baju ? Mintak tolonglah jangan jadikan isu remeh macam ni. Banyak lagi isu lain yang lebih penting untuk difikirkan. Sila jangan bazirkan sel otak anda dengan isu-isu remeh.

No comments:

Post a Comment