Wednesday, November 14, 2007

Trying my luck on AGLOCO

Ape bender AGLOCO tu?
Agloco™ adalah satu program paid-to-surf di mana anda akan dibayar untuk melayari internet. Perniagaan internet amat memerlukan jaringan yang kuat untuk berjaya. Sebagai contoh, myspace, facebook dan youtube telah bernilai berbilion dollar kerana jaringannya yang amat besar. Komuniti sosial sebegini amat memerlukan pengguna seperti kita untuk membina komunitinya sendiri.
Kami pengguna telah membentuk komuniti, apakah habuan kami?
Maka dengan itu di sinilah datangnya idea Agloco™ dalam membentuk jaringan ekonomi melalui jaringan sosial internet dengan memberi pulangan kepada ahli yang membantu membentuk komuniti ini.

Camana AGLOCO tu?
 • Agloco™ telah mencipta satu bentuk software Viewbar™. Program ini akan menyiarkan iklan ketika anda sedang surf internet selama tempoh maksimum 5 jam untuk setiap bulan.
 • Company perniagaan akan membayar Agloco™ untuk menyiarkan iklan di dalam Viewbar™
 • Agloco™ akan membayar anda untuk sign-up dan install Viewbar™
 • Agloco™ juga membayar anda untuk mencari rakan-rakan untuk turut serta dalam program ini
 • Agloco™ akan membayar anda mengikut jam anda menggunakan Viewbar™ setiap bulan (maksimum 5 jam)

Semakin banyak rakan anda yang turut serta maka akan bertambahlah jumlah jam untuk anda dan seterusnya bertambahlah jumlah bayaran Agloco™ kepada anda

Aper pekdah AGLOCO ni?

 • Agloco™ membayar anda untuk membuat sesuatu yang anda selalu lakukan, melayari internet
 • Ianya percuma, anda tidak perlu membeli apa-apa dari iklan, tapi kalu berminat belilah
 • Anda turut serta dalam generasi baru internet, “Jaringan Ekonomi”
 • Internet adalah untuk anda, gunakannya dengan bijak!
 • Tibalah giliran anda dibayar untuk melihat iklan, menonton astro pun ada iklan, dah la kena bayar

Ada untung ka?

Pernahkan anda mendengar AllAdvantage ? Sila baca artikel berkenaan AllAdvantage.Jika anda membaca artikel tersebut, Agloco™ terdiri daripada golongan yang sama mencipta

AllAdvantage dan kali ini mereka mengubah strategi perniagaan supaya lebih selamat, berkekalan dan tidak menerima nasib yang sama seperti AllAdvantage.

AllAdvantage telah membayar tunai kepada ahlinya bagi setiap jam penggunaan Viewbar™ dan ini adalah antara punca menyebabkan kejatuhan mendadak AllAdvantage pada pertengahan 2000, maka kali ini Agloco™ akan bertukar dengan memberi share (dan juga tunai) kepada ahlinya.

Katakan Agloco™ dibuka dengan nilai $0.50 seunit (jangkaan minima), dengan menggunakan calculator anggaran di sebelah, anda mungkin memasukkan

 • 10 orang rakan anda sebagai Direct referral
 • dan setiap rakan anda mampu menambah 15 orang
 • dan mereka dapat meluangkan masa 5 jam sebulan melayar internet

Setelah menekan butang anda akan mendapat 678017.5. Nilai ini bukanlah nilai matawang dolar atau ringgit, ia adalah jumlah share yang bakal anda perolehi. Jika setiap share bernilai $0.50, maka pendapatan anda adalah $339,008.75

Realitinya jika anda hanya mampu mendapatkan 2 orang rakan dan mereka pula mampu mencari 2 rakan dan mereka menggunakan internet 2 jam sebulan, maka jumlah share anda hanyalah 33 dan bernilai $16.50. Jumlah ini tidaklah segempak jumlah yang awal tadi tetapi ia tetap pendapatan tambahan tanpa anda mengeluarkan sebarang perbelanjaan kerana anda tetap menggunakan internet seperti biasa.

Kesimpulannya anda perlu berusaha mendapatkan jaringan rakan-rakan yang besar dan aktif berinternet.

 • More Referral = More Extended Referral= More Viewbar Hours = More Stock Share = More Money

Perhatian, nilai share yang diterangkan adalah anggaran sahaja untuk memberi gambaran perolehan anda.

No comments:

Post a Comment